Image

Psychische terreur als propagandamiddel door Hamas

Artikel
20 september 2024

Steeds meer video’s worden gepubliceerd van Israëlische gijzelaars die al bijna een jaar worden vastgehouden door terreurorganisatie Hamas. De familie van de veertigjarige Carmel Gat publiceerde onlangs een video van haar, opgenomen tijdens haar gevangenschap. Terreurorganisatie Hamas gijzelt en vermoordt onschuldige burgers en oefent nu ook psychische terreur uit op de families van de gegijzelden.

Ze doen dit door het opnemen en publiceren van dergelijke video’s. Carmel Gat is één van de zes vermoorde gijzelaars, waarvan de lichamen onlangs zijn gevonden. Kort na de opname van de video, werd zij vermoord door Hamas.

De regering van Israël en mensenrechtenorganisaties beweren dat gijzelaars worden gedwongen deze videoboodschappen op te nemen. De familie van Gat heeft toegestaan dat delen van deze videoboodschap worden gepubliceerd en de inhoud ervan zou worden verspreid. In deze video vertelt Gat dat de omstandigheden waarin ze werd vastgehouden slecht zijn. De gijzelaars krijgen te weinig eten en water en de hygiënische omstandigheden zijn puur slecht. Gat twijfelt er sterk aan dat ze ooit levend uit deze gevangenschap zal komen. Ze roept de regering van Israël op tot een deal, omdat het leven van de andere gijzelaars op het spel staat.

Carmel Gat werd op 7 oktober 2023 in haar huis in Kibboets Be’eri aangevallen door strijders van Hamas en gevangengenomen. Haar moeder werd tijdens de brute aanval van Hamas vermoord en haar schoonzus werd gegijzeld. Bij de deal van november 2023 was zij één van de 105 gijzelaars die werd bevrijd.

Blijf bidden voor de gijzelaars, voor hen die nog in leven zijn, en voor hun families!