Image

Oproep tot staking 7 oktober tegen genocide door Israël

Artikel
12 september 2024

Nee, dit is geen tikfout van de redactie van Het Zoeklicht, dat wij 'in' in plaats van 'door' hadden moeten typen. Dit is de werkelijkheid waarin wij leven. Op Instagram gaat serieus een oproep rond om te staken op 7 oktober aanstaande, omdat het dan al een jaar zou zijn dat Israël zogenaamd 'genocide zou plegen' in Gaza.

Achter deze oproep zit de groep Studentintifada. Deze groep roept op om thuis te blijven van school of werk en die dag niets te consumeren, want: 'zeg NEE tegen Eén Jaar Genocide'. Men streeft naar een 'nationale' staking.

Gedenken
7 oktober is zeker een dag om te gedenken. Er werden die dag 1139 mensen op brute wijze vermoord door Hamas in een terroristische aanval. De beelden die we in de media zagen waren schokkend en verschrikkelijk. Hele dorpen en kibboetsen in de nabijheid van de grens werden leeg gemoord. De verhalen die verteld werden door overlevenden en hulpverleners die deze dag en in de weken erna, slachtoffers borgen en overlevenden ondersteunden, logen er niet om. Executies, verkrachtingen, de meest zieke en gestoorde taferelen kwamen voorbij. Op het muziekfestival Re'im werden diezelfde dag in een keer 364 onschuldige en veelal jonge mensen, afgeslacht. Ook daar kwamen verhalen naar buiten van verschrikkelijke verkrachtingen en brutaliteiten. Tot slot werden die dag ook nog eens 251 mensen ontvoerd naar Gaza om daar gegijzeld te worden. Er zijn nog steeds meer dan 100 daarvan niet terug.

Uiteraard lees of hoor je daar niets over bij de studenten van deze Studentintifada. Nee, zij hebben het over genocide door Israël, waarvan al meermaals is aangetoond dat het een belachelijke beschuldiging is, die nergens op slaat. Oorlog is verschrikkelijk en er vallen slachtoffers, ook burgers, maar van genocide is absoluut geen sprake. Toch staat het er wel weer. Bizar.

Blind
De mensen die voor dit soort onzin vallen zijn blind voor de werkelijkheid. Deels is dit een zelfgekozen blindheid, want je hoeft niet onwetend te zijn. Deels is het een gevolg de woke, neo-marxistische bubbel waar men zich in bevindt. Maar dieper nog is dit bovenal de profetische vervulling van wat Gods Woord al leert: toenemende vijandschap tegen God en Zijn volk. Het is een teken van de tijd, want Jeruzalem zal een steen worden waar de wereld zich aan zal vertillen, zegt dat Woord (zie bijvoorbeeld Rom. 9: 33). Maar eerst zal de antichrist komen en zogenaamd vrede brengen in het schijnbaar uitzichtloze conflict dat er speelt (Opb. 6: 2, Dan. 9: 27, 1 Tess. 5: 3). Daarna zal hij zich tegen het volk, Jeruzalem en God zelf keren, waarna Christus hem bij Zijn komst zal verslaan en Israël zal bevrijden. Zijn voeten zullen op de Olijfberg staan en Hij zal de tempelberg in Jeruzalem betreden (Zach. 14: 4). Daar zijn we nog niet, maar we zien wel voor onze ogen hoe we met een sneltreinvaart meer en meer in deze situatie verzeild raken.

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.