Image

Massachusetts lanceert campagne tegen anti-abortus beweging van belastinggeld

Artikel
24 juni 2024

De overheid van de Amerikaanse staat Massachusetts lanceert een campagne van 1 miljoen dollar gericht tegen zwangerschapsklinieken van de pro-life (voor het ongeboren leven) beweging. Het is de eerste keer dat dit gebeurt.

De zwangerschapsklinieken die opkomen voor het ongeboren leven worden door de overheid van de staat betiteld als ‘gevaarlijk en potentieel schadelijk’. Er is daarom een campagne opgestart op sociale media, radio en op grote reclameborden langs de belangrijkste snelwegen van de staat. Vrouwen worden gewaarschuwd om deze ‘anti-abortus centra’ te vermijden. In alle geplaatste advertenties zit een verwijzing naar de officiële website van de staat met de link ‘zoeken naar een vertrouwde abortusverschaffer’ ('search for a trusted abortion provider').

Politieke vooringenomenheid
Kim Driscoll, een hoge functionaris binnen de statelijke politiek, sprak het volgende: ‘De zorgwekkende praktijken van anti-abortus centra ondermijnen het vertrouwen dat mensen zouden moeten hebben in ons zorgsysteem. Onderwijs en accurate informatie kunnen helpen om desinformatie tegen te gaan en de onethische tactieken van deze centra, waarbij zij zich richten op mensen in kwetsbare posities.’ De staat werkt in deze campagne samen met een pro-choice (voor abortus) organisatie en de campagne wordt betaald met belastinggeld. Elke schijn van neutraliteit en onpartijdigheid is overboord gegaan.

Wat doen deze klinieken dan?
Wat doet een zogenaamde anti-abortus zwangerschapskliniek dan? Ze voorzien in gratis zwangerschapstesten, baby-spulletjes, advisering en andere vormen van steun aan vrouwen die onverwachts en ongepland zwanger zijn geworden. Er worden daarbij alternatieven voor abortus besproken en aangeboden, zodat vrouwen geïnformeerd een keuze kunnen maken. 

Teken aan de wand
De campagne is onderdeel van een strijd tegen de pro-life, anti-abortus beweging. De centra en klinieken die zij hebben voeren geen abortussen uit en verwijzen ook niet door naar abortuscentra. Er wordt daarom vanuit dezelfde statelijke overheid gewerkt aan wetgeving waarbij zogenaamde ‘misleidende’ informatie beboet kan worden met een boete van 1000 dollar. 
En hoewel dit aan de andere kant van de oceaan is, geeft het precies weer hoe scherp en gepolariseerd ook deze ethische kwestie geworden is. De onverdraagzaamheid zit daarbij bij - zoals tegenwoordig zo vaak - bij de links-progressieve en goddeloze hoek van het thema. Zij willen andersdenkenden de mond snoeren middels wetgeving en (sociale) druk. We zien het rondom de oorlog van Israël en Hamas, we zien het rondom het dwingende karakter van de lhbti-ideologie, rondom vrijheid van geloof en nu dus ook expliciet rondom dit issue. 

Bron: Foxnews