Image

Internationaal Gerechtshof bepaalt: Israëlische bezetting Palestijnse gebieden is annexatie

Artikel
19 juli 2024

Het Internationaal Gerechtshof heeft besloten dat de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden, inclusief oost-Jeruzalem, neerkomt op annexatie. Het hof roept op om deze te beëindigen en tot herstelbetalingen over te gaan, want deze bezetting is tegen het internationale recht. Israël komt zo steeds meer alleen te staan.

De uitspraak van het Gerechtshof is juridisch weliswaar niet bindend, maar draagt toch veel gewicht. Het kan aanleiding zijn voor de internationale gemeenschap om sancties aan Israël op te leggen en om binnen de VN (nog meer) resoluties tegen Israël aan te nemen. 

Reactie Israëlische regering
De Israëlische regering reageert verbolgen op de uitspraak. Ze verwijten het Gerechtshof eenzijdigheid, vooringenomenheid en het verwijt van antisemitisme klinkt. Het land Israël behoort het Joodse volk toe. Alle historisch belangrijke plaatsen op de Westoever, zijn altijd van het Joodse volk geweest. Hoe kan er dan sprake zijn van een annexatie, aldus verschillende regeringsfunctionarissen.

Israëls isolering 
Hoe verdrietig dit ook is, het past precies in het patroon waarvan de Bijbel zegt dat in de laatste dagen gaat gebeuren en waar in de huidige tijd rasse schreden voor worden gezet. Israël zal steeds meer alleen komen te staan in de internationale arena en de vijandigheid jegens hen zal verder toenemen. Dan zal de antichrist komen en met een vredesverdrag het volk ‘verlossen’.
Daarna echter zal het nog zwaarder worden als de antichrist zich openbaart voor wat hij is en de verdrukking van de Joden de meest extreme vorm ooit zal aannemen. En als de Joden vervolgens zo in het nauw zitten dat ze nergens meer steun van kunnen verwachten, zullen ze hun blik omhoog wenden naar God. Dan zal Jezus, hun Messias, komen en hen werkelijk verlossen. De Bijbel zegt dat ze zullen zien wie zij doorstoken hebben (Zach. 12: 10) en daarom zullen rouwen. Maar God zal voor hen strijden en Hij zal voor hen de overwinning behalen. Dan zal er ware vrede zijn voor het land en het volk. 

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.