Image

Gratis abortussen bij Democratische conventie VS

Opinie
22 augustus 2024

Een schokkend bericht in het Reformatorische Dagblad over de mogelijkheid tot een gratis abortus of sterilisatie net buiten het terrein van de conventie van de Democratische Partij in de VS. De actie is bedoeld als steun aan het pro-abortusstandpunt van presidentskandidaat Harris. 

Bij een geparkeerde bus van de organisatie Planned Parenthood, kunnen mensen zich aanmelden voor een abortus of sterilisatie zonder extra kosten. Hoewel de bus zelf niet bij de conventie hoort en net buiten het terrein staat, neemt de Democratische Partij er geen afstand van. Het Reformatorisch Dagblad heeft het zelfs over ‘stilzwijgende goedkeuring’ van de leiding van de partij. De actie slaat dusdanig aan, dat er binnen de kortste keren wachtlijsten zijn ontstaan voor de procedures. 

Niet iedereen binnen de Democratische Partij is blij met de actie. Er zijn ook tegenstanders van abortus binnen de partij, die dit uiteraard verschrikkelijk vinden. Maar zelfs sommige Democratische voorstanders van abortus vinden dit te ver gaan.

Toch gaat de actie door.

Duiding
Het is schrijnend dat dit allemaal kan en dat je hier verder weinig tot niets over hoort. Het kan kennelijk niet veel schelen. Het laat aldus precies zien hoe weinig de moderne samenleving en de mens zonder God, een mensenleven waard vindt, met name dat van de ongeboren mens.
Het zal dan ook niet verbazen dat binnen de Democratische Partij stemmen opgaan die abortus toe willen staan tot aan de geboorte en die daarna - wanneer een baby de abortus mocht overleven - alsnog die baby zouden willen doden.

Abortus is een tere kwestie en soms kunnen er trieste omstandigheden zijn waardoor de vraag naar het leven van moeder en kind opkomt. Helaas heeft dit alles daar niets mee te maken. Hier wordt het ongeboren kind geofferd op het altaar van het eigen ik en het eigen gelijk en wordt het gebruikt als onderdeel van een politieke campagne. Dat doet ons, die vanuit ons geloof staan voor de waarde van het leven (ook het ongeboren leven), walgen. 

Psalm 139: 13 en 14: 'U hebt mij in de moederschoot geweven... wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.'

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.