Image

Een wereldkaart zonder Israël

Artikel
22 juli 2024

Aan het wereldwijd toenemende antisemitisme (soms vermomd als antizionisme) wordt op deze site ruim aandacht besteed. We zien deze toename van haat en leugen op allerlei manieren en in allerlei sectoren van het maatschappelijk leven binnendringen. Soms grof en met geweld, soms subtiel. Dat laatste was de ervaring van een Israëlische passagier op het vliegveld van Manchester onlangs.

Inmiddels is op het vliegveld van Manchester, Groot-Brittannië, de wereldkaart waarop het land Israël werd vervangen door Palestina, verwijderd. Een opmerkzame Israëlische passagier zag namelijk de wereldkaart zonder Israël aan de muur van het vliegveld. Hij tipte de Britse organisatie UK Lawyers for Israel en deze organisatie diende hierover een klacht in bij de directie van het vliegveld.

De strekking van de klacht betrof onder andere de volgende punten:

  1. Israël verwijderen van de wereldkaart en vervangen door Palestina is feitelijk onjuist en uitermate beledigend voor alle Israëli’s en Joden en ook voor andere mensen.

  2. Het verwijderen van het land Israël en vervangen door Palestina, betekent dat een politiek en antisemitisch punt wordt gemaakt dat Israël niet bestaat.

  3. Israël verwijderen van de kaart en vervangen door Palestina creëert een vijandige en intimiderende atmosfeer voor elke Israëli en Jood, die op het vliegveld loopt en deze kaarten ziet.

De directie van het vliegveld Manchester heeft UK Lawyers for Israel bedankt dat ze deze kwestie onder hun aandacht heeft gebracht en de kaart is in middels verwijderd.

De organisatie maakt zich zorgen dat dit geval niet op zichzelf staat, maar dat meer mensen de naam van de staat Israël zullen verwijderen van wereldkaarten. ‘Dit betekent een buitengewoon zorgwekkend gedrag aangaande de enige Joodse staat ter wereld’ aldus UK Lawyers for Israel.

Bron: www.uklfi.com

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.