Image

Bron westerse media Gaza antisemiet

Artikel
27 augustus 2024

Een dokter uit Gaza die door persbureaus als AP als betrouwbare bron wordt gezien is een antisemiet die banden heeft met Hamas. Toch wordt hij als bron gebruikt voor informatie over de gezondheidstoestand in Gaza, het aantal doden en gewonden bij aanvallen en dergelijke. Het verbaast niet eens meer.

Wie geef je een podium?

De dokter is verbonden aan het Al-Ahli ziekenhuis dat zogenaamd in het begin van de oorlog gebombardeerd zou zijn door Israël. Dit bleek later een afgezwaaide raket van de Palestijnse Jihad te zijn. De arts wiens naam Fadel Naim is, zou daar ziekenhuisdirecteur zijn.
Op sociale media heeft Naim zich lovend uitgelaten over de aanslag van 7 oktober, terwijl deze plaatsvond. Verder was hij een goede vriend van de inmiddels geliquideerde Hamas-leider Haniyeh. Deze laatste was zelfs op de bruiloft van zijn dochter om maar eens wat te noemen. Maar dat is niet alles. In de nasleep van 7 oktober toonde dokter Naim op zijn socials het beruchte plaatje van de Hamas-paraglider boven Israël, verwijzend naar de terroristen die onder andere bij het muziekfestival met paragliders binnenvielen en meer dan 300 jonge mensen vermoordden. In 2014 schreef de arts dat hij bad dat Allah de huizen en graven van Joden zou vullen met vuur. In 2018 sprak hij zich vol bewondering uit voor de Hamas-leider Yassin.

Toch wordt deze antisemiet en extremist door persbureaus gezien als gematigd en als een serieuze bron. Hij is bijvoorbeeld een van de bronnen voor de aanval op een school eerder deze maand, waar strijders van Hamas en andere terroristische organisaties zich schuil hielden. Volgens de Palestijnse autoriteiten - waar deze dokter er dus een van was - kwamen er meer dan 70 mensen bij de aanval om. Naim beweerde onder een bekende alias van hem, dat de aanval plaatsvond terwijl deze mensen aan het bidden waren.
Het Israëlische leger ontkent de beschuldigingen. Ze geven toe dat ze inderdaad een precisieaanval hebben uitgevoerd waarbij ze 19 erkende terroristen hebben gedood, maar dat ze daarbij maatregelen getroffen hadden om burgerslachtoffers te minimaliseren. 70+ is dan ook veel te veel, aldus hen.

Wat de waarheid is zal voorlopig in de mist van de oorlog wel verborgen blijven, maar dit alles is opnieuw weer een bewijs van de verre van objectieve verslaggeving van de oorlog in Gaza door de Gazanen. Steeds maar weer blijkt dat alles gemanipuleerd wordt en dat er propaganda-leugens worden verspreid. Dat hoort bij oorlog. Uiteraard. Het meest trieste is wel dat vervolgens westerse media en zelfs grote persbureaus als AP het als feitelijkheid overnemen. Het toont aan waar deze media staan. Verdrietig, maar helaas waar.

Bron: Christian Post

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.