Image

Aantal abortussen Ierland bereikt recordhoogte

Artikel
19 juli 2024

Het ministerie van Volksgezondheid in Ierland meldt dat 10.033 abortussen zijn uitgevoerd in 2023. Dat is 23% meer dan in het jaar 2022. De meerderheid (98%) werd uitgevoerd vòòr twaalf weken zwangerschap en 129 baby’s werden geaborteerd (lees: vermoord), omdat artsen dachten dat deze kinderen niet levensvatbaar zouden zijn.

In het algemeen zijn abortussen in Ierland met 250% omhooggeschoten sinds de Gezondheidswet van 2018 een einde heeft gemaakt aan de Ierse pro-life wetten (voor het ongeboren leven). Onlangs sprak de minister van Gezondheidszorg zijn steun uit voor de 55% groei van het aantal ziekenhuizen in Ierland dat abortussen uitvoert. Begin 2024 ondertekende president Michael Higgins een wet die pro-life demonstraties rondom abortuscentra verbiedt. De Gezondheidswet van 2024 verbiedt al elke aanwezigheid van pro-life bewegingen binnen 100 meter van abortuscentra en gezondheidsklinieken voor vrouwen in het land. Politieke senatoren die amendementen hiertegen indienden, worden de mond gesnoerd door de Senaat.

Wereldwijd is deze tendens zichtbaar: er is een toename van het aantal abortussen en tegenstanders daarvan krijgen steeds minder ruimte om hiertegen te demonstreren. Met name in de westerse democratieën worden andersdenkenden steeds meer de mond gesnoerd in het politieke debat. Er worden jaarlijks ongeveer 44 miljoen abortussen uitgevoerd, een niet te bevatten aantal! Ook in Nederland is een toename te zien. In 2023 is het aantal abortussen met 15% gestegen ten opzicht van het jaar daarvoor.

Er zijn veel signalen van de eindtijd. Geestelijk, technologisch, wetenschappelijk, maar ook maatschappelijk. We zien een toename van materialisme, wetteloosheid en liefdeloosheid. Toename van euthanasie en abortus zijn hier o.a. de gevolgen van. Blijf wakker en dichtbij de Heere God en Zijn Woord.

PS zaterdag 5 oktober is de Zoeklichtdag. Vergeet niet uw kaarten te bestellen.