Zorgen en vertrouwen

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 22
Maak je geen zorgen, dat stralen (wereld)leiders graag uit. Het klinkt bijna als Paulus’ woorden aan de Filippenzen: “Weest in geen ding bezorgd.” Er zijn echter redenen genoeg om je zorgen te maken. Leest u de bijdragen van Feike ter Velde, Jan van Barneveld en Frits Boekhoff er maar op na. Zorgen die terecht zijn als we hopen op een oplossing van diezelfde (wereld)leiders. Niemand lijkt het meer in de hand te hebben. Waar is toch die sterke leider als je hem nodig hebt? De Bijbel laat zien dat die leider komt, hij zal met oplossingen komen voor veel problemen op de wereld en hierom geroemd worden. Wanneer de Bijbel over die persoon spreekt, wordt deze de antichrist genoemd. De wereld wacht op hem.
Wanneer we iets verder lezen in Openbaring, weten we hoe dat afloopt. jezus Christus zal deze antichrist verslaan, Babel zal vallen, zo lazen we in de eerdere delen van de serie van Jeep van der Schoot. Nu is hij bij Openbaring 19, de bruiloft van het Lam.
Het lijkt mij wel duidelijk op wie we ons vertrouwen mogen stellen. In de Here die alles tot het einde toe in Zijn hand heeft. Laat u tot die tijd bemoedigen door bijvoorbeeld de column van Jef De Vriese.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht