Zonsverduistering van 2000 jaar

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 7
Twee weken geleden was er achter de wolken in Nederland een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De wolken ontnamen op veel plekken het zicht op dit fenomeen. Terwijl ik thuis op de bank zat en op de laptop aan dit nummer werkte, merkte ik wel dat het donkerder werd. Ik had bijna het licht aangezet in de woonkamer. De invallende duisternis was maar van korte duur, het werd snel weer licht.
Een aantal nummers geleden stond er een artikel in Het Zoeklicht onder de kop ‘Ik wil dood’. Dat ging over het grote aantal mensen dat geen hoop meer heeft. Het blijft duister. De website ik-wil-dood.nl wijst deze hooplozen op de Here Jezus. Wanneer je met Hem leeft, hoef je niet meer bang te zijn voor de dood. Daarover gaat Pasen en leest u in dit Zoeklicht.
Door het kruis mogen we leven in het Licht. Dat klinkt misschien filosofisch of abstract. Het betekent dat Jezus licht brengt in je leven, kracht geeft voor vandaag en blijde hoop voor de toekomst. De zonsverduistering over deze wereld duurt nu ongeveer 2000 jaar. Maar we mogen weten dat de zon blijft schijnen, het Licht is niet verdwenen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht