Zoeklichtroman in boeken top 10

Wim Pols • 88 - 2012 • Uitgave: 10
“Het is een spannend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar haar wortels. Dat spreekt mensen aan, maar eerlijk gezegd ben ik blij verrast door het succes van dit boek.” John Huntelerslag reageert enthousiast op het bericht dat het boek ‘De vroedvrouw van de Amish’ in april op de vijfde plaats staat in de categorie fictie van de boeken top 10 van het Nederlands Dagblad/Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak.

John ziet het als een bemoediging van de Here. “Ons eerste doel is niet zo groot mogelijke aantallen boeken te verkopen, maar boeken uit te brengen die mensen tot zegen zijn. Natuurlijk is het fijn om dan een titel te hebben die duidelijk een groot publiek aanspreekt. De eerste druk van het door Mindy Starns Clark en Leslie Gould geschreven boek was al snel verkocht en momenteel heeft al weer een behoorlijk deel van de tweede druk zijn weg gevonden naar de lezers.”
John vertelt dat dit overigens niet de eerste keer is dat een uitgave van het Zoeklicht de top 10 van het ND/BCB haalt. Een paar jaar geleden stond ‘Wereld in turbulente tijden’ in de top 10 van de categorie studieboeken.

Goed gevoel
John speelt een centrale rol in de uitgeverij van Het Zoeklicht. Door zijn jarenlange ervaring heeft John een goed gevoel voor wat de achterban graag leest. “Maar”, zegt hij, “soms word je toch nog verrast. We hebben wel eens een titel uitgegeven waarvan ik grote verwachtingen had die vervolgens niet uitkwamen. Anderzijds zijn er soms ook successen waar je niet op had gerekend.” De toegenomen concurrentie en de moeilijke economische omstandigheden maken het uitgeversvak er niet eenvoudiger op, maar volgens John vinden de uitgaven van Het Zoeklicht nog steeds hun weg naar de lezers. Zo’n toptiennotering is daarbij een mooie opsteker.
Voor degenen die genoten hebben van het boek ‘De vroedvrouw van de Amish’ is er goed nieuws. Van dezelfde auteurs komt binnenkort een vervolg op het boek uit onder de Nederlandse titel ‘Het kindermeisje van de Amish’. En… mocht u het eerste deel nog niet gelezen hebben, dan kunt u het uiteraard bij Het Zoeklicht bestellen.


Titel: De vroedvrouw van de Amish
Auteurs: Mindy Starns Clark & Leslie Gould
Aantal pag.: 370
Uitvoering: paperback
Isbn: 9789064511561
Prijs: € 19,95