Zoeklicht Studiedag: ‘Uw Koninkrijk kome’

Wim Pols • 88 - 2012 • Uitgave: 10
De vervangingstheologie en het ‘Kingdom now’-evangelie in het licht van de wederkomst.

Op zaterdag 9 juni a.s. hopen we weer een buitengewone studiedag te houden over een thema dat allerwegen voor verwarring zorgt: ‘Het Koninkrijk van God’.


Mensen in de christelijke kerk wereldwijd claimen te staan in de autoriteit van het Koninkrijk om zieken te genezen, demonen uit te drijven en overal de kracht van het koninkrijk te verkondigen door wonderen en tekenen.

Deze boeiende en actuele studie wordt ingeleid door:
• Ds. Willem J.J. Glashouwer, predikant in de PKN en voorzitter van Christenen voor Israël Internationaal
• Ds. Theo Niemeijer, predikant in de Baptistengemeente te Enschede, redacteur van Het Zoeklicht.
De leiding van die dag is in handen van Feike ter Velde, redacteur van Het Zoeklicht.

Onderwerp 1: Het ontstaan en de gevolgen van de vervangingstheologie. We denken hierbij aan de theologie van Augustinus m.b.t. de vervangingstheologie en de oprichting van het Koninkrijk der Hemelen op aarde buiten Israël om. De invloed van deze theologie op het antisemitisme en het ‘Kingdom now’-evangelie, met name bezien vanuit de vroegere en hedendaagse kerkgeschiedenis.

Onderwerp 2: Bijbelse profetieën over de komst van het Koninkrijk der Hemelen, de rol die het aardse volk Israël hierin zal spelen en de plaats die de kerk hierin zal hebben. Hoe moeten we dit alles zien in het licht van de spoedige wederkomst van Christus?