Zoeken naar houvast

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 22
In onzekere tijden zijn mensen op zoek naar houvast, schreef Frits Boekhoff in een brief die we met het vorige nummer hebben meegestuurd. De situatie op deze wereld lijkt alleen maar erger te worden. En de vragen nemen toe. Kijk naar Syrië en Irak, waar IS zijn opmars maakt. De Syrische stad Kobani was dagenlang in het nieuws. Terwijl velen vlucht(t)en, wachtten de Turken en de internationale gemeenschap vooral af. Wie moet hier ingrijpen? Iets verderop, in Gaza, blijft het ook onrustig. Daarover leest u meer verderop in dit nummer.
Ondertussen krijg ik van lezers als u te horen dat ze daarom juist nu graag de brochure uitdelen die we vorige maand meestuurde. In die brochure laten we zien dat dwars door alle chaos heen de rode draad van Gods plan te zien is. Dat biedt troost, hoop en houvast. Via de website (maar ook telefonisch) kunt u nog steeds van deze brochures bestellen.
Er is nog steeds honger naar Gods Woord en wat deze zegt over de tijd waarin we leven. Dat blijkt ook uit het grote aantal seminars op de pagina hiernaast. Reden voor dankbaarheid én actie. Daar zetten we ons voor in. Mogen we ook op u rekenen?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht