Zelf nadenken

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 18
De vergelijking maken met Noord-Korea gaat misschien wat ver en die met een streng islamitisch land ook, maar je vraagt je soms af hoeveel gewetensvrijheid je in het ‘vrije Westen’ soms nog hebt. De reacties op de kop boven een opiniestuk van SGP-leider Kees van der Staaij in de Wall Street Journal waren vol onbegrip en soms ronduit grof. Net als trouwens de reacties op Israël, toen deze om veiligheidsredenen detectiepoortjes neer had gezet bij de Tempelberg.
Omdat mensen zo geloven in de eigen ‘ik’, zetten ze zich af tegen alles wat met God te maken heeft. Zo hebben evolutionisten ook een geloof, al ontkennen ze dat ten stelligste. Ze zien voor het gemak over het hoofd dat evolutie is gebaseerd op een aantal aannames. Door die aannames als feiten te stellen, is er sprake van een geloof. Een geloof waarin God wordt ontkend.
Jammer dat ze zo extremistisch zijn dat ze niets willen horen over redding en verwachting. Ik wens u Wijsheid in gesprekken over deze thema’s, zodat u een liefdevol getuige kunt zijn van Jezus Christus onze Redder. Bedenk wel dat je eerst naar binnen moet kijken voordat je naar buiten kunt treden.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht