Zekerheid

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 19
Ik ben zojuist vervloekt, door de telefoon. Reden: ik geloof dat God nog steeds een plan en verbond heeft met Israël. De beste man aan de andere kant van de lijn had hierover duidelijk een andere opvatting. Ik hoop en bid dat God zijn hart aan mag raken, al denk ik dat menselijk gesproken zijn hart al zo verhard is, dat hij alleen nog maar verder kan in het wegzetten van Gods volk. Ik vraag me dan af waarom, wat win je ermee?
Gelukkig kreeg ik via onze Facebook-pagina (facebook.com/zoeklicht) vanochtend ook een bemoedigend bericht, van een mevrouw wiens man na een bezoek aan een Zoeklicht-seminar ineens begreep hoe bijzonder Gods volk is. Hij kreeg hierdoor een levend geloof. Wanneer u verderop het artikel van Jan van Barneveld leest, dan zien we toch dat God Zijn volk weer aan het verzamelen is.
We mogen geloven in een God die Zijn beloften nakomt, die het werk dat Zijn hand ooit begon nooit los zal laten. Dat is één van de zekerheden die we hebben. Wilt u meer horen over de zekerheden die we als gelovigen hebben in deze onzekere wereld, kom dan vooral naar de Toogdag. Dat niet alles zeker is, weten we ook. Annemieke Koelewijn moest helaas afzeggen. In haar plaats kunt u nu luisteren naar Mission Grace, een groep van twee mannen en drie vrouwen uit Katwijk, die prachtige Nederlandstalige liederen zingen. Het wordt een bijzondere dag, dat is wel zeker.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht