Wist je dat…?

Feike ter Velde • 91 - 2015 • Uitgave: 14/15
Over Blaise Pascal
… Blaise Pascal (1623-1662) – een wetenschappelijk genie – gezegd heeft dat de mens een gat in zijn hart heeft in de vorm van Jezus?
… Pascal ook zei: “God kennen en niet je eigen ellende maakt hoogmoedig. Je eigen ellende kennen en God niet leidt tot wanhoop. Christus kennen is de middenweg, want in Hem vinden we zowel God als onze ellende.”
… en dan tot slot nog eenmaal Pascal: “Wanneer één mens een boek over Jezus Christus geschreven zou hebben waarin voorzegd werd hoe en wanneer Hij zou komen en dat zou allemaal zo zijn gegaan, dan zou dat oneindig sterk zijn geweest. Maar… hier is veel meer! Hier is een reeks mensen, een heel volk dat Hem zonder onderbreking en onveranderlijk vierduizend jaar lang aankondigt en dat voortbestaat om als één man te getuigen van de vaste beloften en waarvan ze niet zijn af te brengen, hoezeer ze ook bedreigd en vervolgd worden: de Joden. Dat is nog veel indrukwekkender.

Over de Bijbel
… het kortste vers in de Bijbel Johannes 11:35 is? ‘Jezus weende.’
… het langste vers in de Bijbel Esther 8:9 is?
… de stenen tafelen met de Tien Geboden aan beide(!) zijden beschreven waren? (Exodus 32:15)
… de eerste musicus in de Bijbel de naam Jubal draagt (Genesis 4:21)? Jubal betekent ‘beek’. Als je dat in het Duits vertaalt heet hij dus Bach. Want Bach betekent ook ‘beek’.
… Delila niet Simsons haren afschoor of knipte! (Richteren 16:19)?
… er nergens in de Bijbel staat dat Jezus tegen Zijn discipelen zegt: “Ik houd van jullie”? Wel toonde Hij dat in Zijn levenswandel.

Feike ter Velde