Wij zullen opstaan!

Els ter Welle • 95 - 2019 • Uitgave: 7
‘Als je naar vrouwe dwaasheid luistert, zul je sterven. Je zult in het land van de dood terechtkomen’ (Spreuken 9:17,18 BGT)

In Jesaja 26:19 zegt de schrijver dat de doden zullen leven, ook mijn dode lichaam. Zoals de dauw uit dorre aarde jong fris groen laat opschieten, zo zal de aarde de gestorvenen baren (uitwerpen).

Het licht van de opstanding breekt in het Oude Testament hier en daar door de wolken heen, maar in het Nieuwe Testament straalt het als het volle zonlicht. De overwinning over de dood is een van de kernen van het Evangelie van de apostelen.
Toen onze Heiland opstond uit het graf, heeft Hij de dood en het dodenrijk overwonnen. De Vader heeft het offer van Zijn Zoon aangenomen, dat eens en voor altijd voldoende is om ons te redden van onze zonde en de dood. De gelovigen komen niet meer in het land van de dood, maar gaan naar de hemel.

Onze garantie
Dat betekent echter niet dat we niet meer hoeven te sterven. De lichamelijke dood is de laatste vijand die overwonnen wordt. Maar voor de gelovigen is de angel uit de dood. Sterven is ingaan in de heerlijkheid die de Here Jezus voor ons heeft bereid.
De lichamelijke opstanding van de Zoon van God is onze garantie dat ook ons lichaam zal worden opgewekt. De Here Jezus was de eerste en ook tot nu toe de enige die een nieuw lichaam heeft ontvangen. Maar wij krijgen het ook! Leest u hierover eens het adembenemende gedeelte van 1 Korinthe 15:12-58. Bij de wederkomst van onze Heiland zullen wij opstaan met een onvergankelijk, krachtig, heerlijk en geestelijk lichaam. Halleluja!

Verheerlijkt lichaam
Ons lichaam wordt in dit hoofdstuk vergeleken met zaad dat in de aarde valt. De korrel verteert, maar uit die vergane korrel komt prachtig koren of een mooie bloem tevoorschijn. Zo is het ook met ons. Aan het eind is er de achteruitgang van ons lichaam. Tenslotte zal het in het graf helemaal verteren. Maar op de jongste dag zal de aarde ons ’uitwerpen’, dan krijgen we in een oogwenk hetzelfde verheerlijkte lichaam als de Here Jezus. Wat een onuitsprekelijke vreugde zal dat zijn.

Zult u daarbij horen? Zo is het goed om de balans van uw leven op te maken. U mág erbij horen en u kúnt erbij horen. Want: ‘Wie in de Here Jezus gelooft zal leven, ook al is hij gestorven’ (Johannes 11:25).

Els ter Welle