Wie is wijs?

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 7
Vluchtelingen, iedereen heeft er wel een mening over. De een wijst op het grote aantal moslims, niet allemaal met goede bedoelingen, de ander wijst op barmhartigheid. In dit themanummer komt u beide tegen. Net als in de kerken overigens. Martin Penning laat weten hoe we daar met elkaar om moeten gaan.
We zien dat ‘we’ het er zelf naar gemaakt hebben, het fundament voor het ontwrichte Europa werd al gelegd in 1789, bij de Franse Revolutie. Peter van der Weerd wijst er op dat juist Frankrijk het eerste Europese islamitische land lijkt te worden. Ook de dubieuze rol van Turkije wordt in een aantal artikelen aangestipt. De vraag die hier rijst is: lost Europa de crisis op, of lost de crisis Europa op?
Je kunt er van alles van vinden op basis van nieuwsberichten en meningen van anderen, maar als christen vragen we ons boven alles af wat de Bijbel erover te zeggen heeft. Daarom hebben we hierover een langer artikel, over zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Leest u daarna vooral de slotwoorden van Frits Boekhoff over Jakobus 3. Die zijn mij uit het hart gegrepen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht