Wereld in beroering

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 10
De wereld lijkt op een roerloos schip op de woelige oceanen van de wereldpolitiek, schrijft Feike ter Velde. En niet alleen de wereldpolitiek is reden tot zorg. We denken ook aan het geestelijk klimaat in de samenleving, maar ook in de kerk. Paul Prijt heeft het over de onrust in de maatschappij na de overval op een juwelier in Deurne en de ‘minder, minder’-uitspraak van Geert Wilders. Ruud van der Ven gaat in op het fenomeen mindfulness, dat ook in christelijke kring breed geaccepteerd wordt. Is dat terecht?
Een belangrijke ontwikkeling van een heel ander kaliber heeft te maken met Het Brandpunt. De Betteld neemt namelijk vanaf 1 juni de exploitatie over van Stichting Het Zoeklicht. U zult hier waarschijnlijk niet veel van merken, omdat onze studiedagen, -weekenden en conferenties gewoon door blijven gaan. Het gaat vooral om het beter benutten van dit prachtige pand op de vele dagen dat we het niet zelf gebruiken.
We zijn dankbaar dat we in Nederland de mogelijkheid hebben om op deze plek en vanuit deze plek Gods Woord te verkondigen en de Maranatha-boodschap te kunnen verspreiden. Juist wanneer de wereld zo in beroering is.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht