Welkom in de Brandpunt Kapel

Rinus van Otterlo • 90 - 2014 • Uitgave: 14
Op het Brandpunt begonnen vele jaren geleden Bijbelstudies en op de zondag was er dan een samenkomst in het Koetshuis. Er kwamen steeds vaker mensen van buitenaf om de diensten bij te wonen. Op een gegeven moment werd er hierdoor besloten een kapel te bouwen. Deze kapel, genaamd: de Brandpuntkapel, werd met Pinksteren 1976 officieel in gebruik genomen. De zondagse diensten trokken steeds meer mensen uit de buurt maar ook uit het hele land.

De diensten in de kapel zijn niet gebonden aan enige kerk of richting, maar vallen onder de verantwoordelijkheid van de stichting ‘Het Zoeklicht’. Deze stichting werd door Johannes de Heer in 1919 opgericht. Hij heeft veel onderzoek verricht naar de profetieën, maar is vooral bekend geworden van zijn liederenbundel. Zijn levensmotto over het leven van een christen: “Neem de Naam van Jezus mede in een wereld vol van kwaad.”
In onze diensten staat Gods Woord centraal en verkondigen we met blijdschap het Verzoenend werk van onze Here Jezus, waarbij de Vervulling met Gods Geest en de Verwachting van de Here bijzondere aandacht krijgen. Wekelijks bezoeken tussen de 280 en 300 mensen de kapeldiensten. Zij komen uit het hele land met honger voor de boodschap en de liederen uit de bundel van Joh. De Heer. De diensten zijn rechtstreeks (vanaf 10.00 uur) of later te beluisteren via de website van Het Zoeklicht (www.zoeklicht.nl/live-archief).

Het jeugdwerk bestaat uit: de crèche voor de kinderen tot 4 jaar, de zondagschool voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar en de Bijbelklas voor de kinderen van 8 t/m 12 jaar. Voor de jongeren van 12 t/m 15 jaar is er maandelijks Bijbelstudie.
Drie broeders hebben de leiding rondom het gebeuren van de kapeldiensten. Het Kapeloverleg bestaat uit broeders Rinus van Otterlo (voorzitter), Syds Haarsma (secretariaat) en Piet van Ginkel (jeugdwerk). Zij worden daarin bijgestaan door de directeur van Het Zoeklicht, Frits Boekhoff. Deze heeft uitsluitend een adviserende rol hierin.
Wij vragen u voorbede voor de voorgangers, de diensten en het kapeloverleg. Weet dat in de huidige tijd gebed meer dan ooit noodzakelijk is.

Rinus van Otterlo