Welkom bij de redactie

Frits Boekhoff / Martin Penning • 91 - 2015 • Uitgave: 19
Martin Penning is toegetreden tot de redactie van Het Zoeklicht. De redactie (Feike ter Velde, Jan van Barneveld, Theo Niemeijer en eindredacteur Peter de Haan) en directeur Frits Boekhoff zijn blij dat Martin zich in wil zetten voor Het Zoeklicht. We stellen hem graag aan u voor.

In het dagelijks leven is Martin voorganger van de Vrije Evangelische Gemeente in Hilversum. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij geeft aan dat Het Zoeklicht en de Maranathaboodschap hem met de paplepel zijn ingegeven. “Mijn opa en oma lazen Het Zoeklicht al en ook bij mijn ouders valt Het Zoeklicht al vele jaren in de brievenbus. Als mijn ouders Het Zoeklicht gelezen hebben, werd hij trouw aan mij gegeven en las ik het met veel interesse en plezier.”
Hij ervaart dat de Maranathaboodschap nog wel eens als stoffig wordt ervaren. “Maar kijk eens om je heen. Je ziet een wereld in chaos en een mens die steeds verder van God afdwaalt en als God wil zijn. Daarbij neemt de benauwdheid van Israël toe.” Martin benadrukt graag hoe actueel de Bijbelse boodschap van de komst van de Heere Jezus is. Een boodschap die Het Zoeklicht al vele jaren door Gods genade aan mensenharten mag brengen.
De actualiteit van die boodschap zien we ook terug in het dagelijks (geloofs)leven. “Als er in de Bijbel over de komst van de Heere Jezus wordt gesproken, dan worden we als kinderen van God aangespoord om toegewijd te leven,” zegt Martin. “Dat is wel iets waar ik me zorgen over maak in onze gemeenten. Want er is veel wereldgelijkvormigheid in ons leven en in het gemeenteleven. Daarom dat het goed is om elkaar op te roepen, ook binnen het Zoeklicht, om tot eer en glorie van onze Heere te leven. We moeten ons op alle facetten van ons leven klaarmaken, want de bruidegom komt!”