We vieren feest

Frits Boekhoff • 94 - 2018 • Uitgave: 17
Volgend jaar is het voor Het Zoeklicht een jubileumjaar. We bestaan dan al 100 jaar. En daar staan we graag bij stil. We zijn daarom druk bezig met het ontwikkelen van allerlei activiteiten. Dit alles met een duidelijk doel!

Op 1 juli 1919 verscheen Het Zoeklicht voor de eerste keer. Johannes de Heer opent het eerste nummer als volgt: “Sinds lang wordt door vele christenen de behoefte gevoeld aan een blad, dat zich in hoofdzaak bezighoudt met het onderzoeken van de profetieën in verband met het huidige wereldgebeuren. Het Zoeklicht zal proberen in deze behoefte te voorzien. Wij kunnen in de duisternis van deze tijd met niets minder toe, dan met het vaste profetische woord dat als een licht schijnt in een donkere plaats. De tijd van gemoedelijke beschouwingen en stichtelijke stukjes is voorbij, daarvoor is de tijdstroom te geweldig. Ik geloof in de Bijbel als de openbaring van God.”

Nog steeds actueel
Johannes de Heer sluit af met het gebed dat God Het Zoeklicht mag zegenen en genade mag geven bij het schrijven en lezen. Het is bijna niet voor te stellen dat hij dit 100 jaar geleden schreef. De hierboven geciteerde passage uit het eerste Zoeklicht is nog steeds actueel. En ook vandaag de dag is de opdracht van Het Zoeklicht krachtig verwoord. Aandacht voor de profetieën, zicht op de actualiteit vanuit bijbels perspectief, uitzien naar de wederkomst van Jezus Christus, een oproep om te leven tot Zijn eer. Het Zoeklicht geeft vast voedsel en heeft een rotsvast vertrouwen dat de Bijbel door God is geschreven.

In het najaar zullen wij u in Het Zoeklicht een overzicht van de activiteiten geven. Wij hopen u bij een of meerdere activiteiten te ontmoeten. Maar, broeders en zusters, we zien in ons land onder de christenheid een gevaarlijke teneur. Geloof in de Bijbel van kaft tot kaft lijkt steeds minder vanzelfsprekend. Je kunt je als christen, zelfs onder gelovigen, eenzaam voelen. De emotie van de mens lijkt vaak belangrijker dan de grootheid en heiligheid van de Here God. Het Zoeklicht wil een bindende factor zijn en de bijbelgetrouwe lezers helpen om vol te houden in deze moeilijke tijd. Wij zouden graag meer bekendheid willen krijgen onder bijbelgetrouwe christenen die Het Zoeklicht nog niet kennen.

Uw hulp vragen
Daar willen wij uw hulp bij vragen. U kent misschien wel mensen, van welke denominatie dan ook, die zich ook zorgen maken over de bijbelgetrouwheid. Wij willen u oproepen om ze uit te nodigen voor de activiteiten die er tijdens het jubileumjaar zullen zijn. Om u daarbij te helpen zijn we bezig met het ontwikkelen van een brochure waarin wij uitleggen waar Het Zoeklicht voor staat. Deze brochure sturen wij u in het najaar toe.
Recent hebben we u ten behoeve van het jubileumjaar een gift gevraagd waarvoor we u hartelijk willen bedanken. Hiermee hopen we als Zoeklicht een duidelijk bijbels geluid te laten horen door Nederland.

Frits Boekhoff