Wat zou uw antwoord zijn?

NN • 77 - 2001/02 • Uitgave: 20
Als u vandaag zou sterven en voor God komt te staan en Hij zou u vragen waarom Hij u in Zijn hemel zou toelaten, wat zou u dan antwoorden? Onzeker? Hier is Goed Nieuws!

Er zijn vijf belangrijke feiten die u helpen een antwoord te geven op deze vraag.

1. De hemel - het eeuwige leven - is een geschenk dat u gratis mag ontvangen.
Het wordt u uit genade gegeven. De Bijbel zegt: Het loon dat de zonde geeft is de dood, maar de genade die God schenkt is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Here (Rom. 6:23). De hemel kan niet worden verdiend. Genade' betekent dat het een onverdiende gave is. God wil dit heel graag geven. Waarom heeft een mens dit niet van zichzelf? Omdat de mens een 'zondaar' is. De zonde heeft een kloof geschapen tussen God en mens. De Bijbel zegt: "Er is niemand die doet wat goed is, ook niet één" (Rom.3:12).

2. Zonde is de overtreding van Gods wet. Zoals bij elke wet is er ook een strafmaat vastgesteld. Maar "God is liefde" zegt de Bijbel, "die niet wil dat iemand verloren gaat, maar dat allen tot bekering komen" (2 Pet. 3:9). Maar "God is ook heilig en rechtvaardig". Daarom kan Hij geen zonde toelaten zonder recht te doen aan de bedrijvers ervan.

3. Een mens zonder God is eerst ‘geestelijk’ dood - dat is:
hij leeft gescheiden van God. Een mens heeft nodig:
Vergeving - Vrede met God - Eeuwig leven.

4. De enige weg daartoe is de Here Jezus Christus.
Hij droeg onze straf aan het Kruis. Zijn dood was plaatsvervangend. De Bijbel zegt: "Christus stierf voor ons toen wij nog zondaars waren" (Rom. 5:8). Jezus Christus is daarom "de Weg (tot God), de Waarheid (over God) en het leven (uit God)" (Joh. 14:6).

5. Wat moet je dan doen?
Niets dan geloven in de eerste vier punten. Vanuit dat geloof mag u zich omkeren, afkeren van uw leven zónder God en van uw zonden en uw leven aan de Here Jezus toevertrouwen. De Bijbel zegt:
“Stel uw vertrouwen op de Here Jezus en u zult behouden worden, u en uw huis” (Hand. 16:31).

Nu een vraag:
Kunt een reden vinden waarom u uw leven niet aan de Here Jezus zou toevertrouwen?

Hier is een kort gebed:
Here Jezus, hier ben ik. Dank voor de gratis gift van het eeuwige leven. Ik kan mezelf niet redden, ik heb U nodig. Ik geloof dat U stierf om mijn zonden te dragen en ze te kunnen vergeven. Ik wil voor U gaan leven. Wilt U mij daarbij helpen. Dank U dat U mij liefhebt en dat ook zult doen. Amen.

Bid nu dit gebed. Geloof in de verhoring ervan en leef eruit van nu af aan. Zorg dat u een Bijbel hebt en lees daarin. Begin maar in het Nieuwe Testament. Vertrouw niet op uw gevoel, maar leef uit het geloof in Gods Woord, de Bijbel.
Op grond daarvan mag u geloven, dat:
1. uw zonden vergeven zijn (Ps. 32:5);
2. u een kind van God bent (Joh. 1:12);
3. Hij in uw hart wil wonen en met Zijn Geest (Opneb. 3:20);
4. Hij uw leven wil gaan leiden (Ps. 32:8);
5. Gods Woord uw dagelijks 'voedsel' gaat worden (Deut. 8:3);
6. u mag leren leven in overwinning (Rom. 8:37);
7. u deel gekregen hebt aan het eeuwige leven (Joh. 11:25-26).

Nu mag u dagelijks de Here God danken voor wat Hij u - door Zijn Zoon, de Here Jezus Christus - heeft geschonken. Wie op God vertrouwt, wordt een mens 'vol van geluk' (Ps. 32:1).