Wat over Jezus gezegd wordt…

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 8
Ouder worden in jaren is natuurlijk, maar ouder worden met genade is een keuze. Ouder worden met genade is mogelijk voor iedereen die zijn hart en gedachten richt op de Gever van genade, de Here Jezus Christus.
Billy Graham

Ik geloof in God. Niet in een katholieke God, er is geen katholieke God. Er is God, en ik geloof in Jezus Christus, zijn incarnatie. Jezus is mijn leraar en pastor, maar God, de Vader, Abba, is het licht en de Schepper.
Paus Franciscus

Wat er is met Jezus Christus? Ik zeg dat hij de voorloper is van idealisten; een voorloper van de socialisten.
Michael Gorbatsjov

Kennis van God zonder kennis van de ellende van de mens leidt tot trots. Kennis van de ellende van de mens zonder kennis van God leidt tot wanhoop. Kennis van Jezus Christus is de middenweg, omdat we daardoor zowel God leren kennen als onze ellendige staat.
Blaise Pascal

Ik wil voorkomen dat iemand iets doms zegt als: “Ik accepteer Jezus als moreel leraar, maar niet zijn claim God te zijn.” Iemand die zei wat Jezus zei zou geen groot moreel leider worden genoemd. Eerder een dwaas. Je moet dus een keuze maken. Of deze man was en is de Zoon van God, of een gek of nog erger. Laten we niet komen met onzin als dat Hij een grote, menselijke leraar was. Die optie heeft Hij niet open gelaten voor ons. Dat was niet Zijn bedoeling.
C.S. Lewis

Waar de andere godsdiensten een leer nastreven die alles beheerst, is Christus Zelf zonder meer de Weg, de Waarheid en het Leven. Hij is de vervulling van wat de andere godsdiensten nastreven. Het hoogste antwoord op het diepste vragen.
Koningin Wilhelmina

Jezus ging rond om te vertellen dat hij de Messias is. Dat is waarom Hij gekruisigd werd. Hij werd gekruisigd, omdat Hij zei dat Hij de Zoon van God is. Dus in mijn ogen was Hij of de Zoon van God, of Hij was gek. Voor mij is het moeilijk te accepteren dat er 2000 jaar miljoenen mensen worden geïnspireerd door een gek. Ik geloof het niet.
Bono

Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!
Johannes de Doper (Johannes 1:29)

Ik ken de mens en zeg je dat Jezus Christus geen gewone man is. Er is geen vergelijkbare mens geweest. Alexander de Grote, Caesar, Karel de Grote en ik hebben grote rijken gesticht. Maar waarop berustte de oorsprong van onze intelligentie? Op kracht. Jezus Christus bouwde zijn rijk op liefde; en op dit moment zijn honderden miljoenen mensen bereid om voor Hem te sterven.
Napoleon

Ik ben een historicus, geen gelovige, maar als historicus moet ik toegeven dat deze arme prediker uit Nazareth onherroepelijk het centrum van de geschiedenis is. Hij is met afstand de meest dominante figuur in de hele geschiedenis.
H.G. Wells

Samenstelling: Peter de Haan