Wat is er met onze wereld aan de hand?

Henk Schouten • 90 - 2014 • Uitgave: 9
We horen dagelijks van allerlei rampspoed. Wat gebeurt er met ons klimaat, de opwarming, welke gevolgen kan dat hebben? Wanneer komt de voorspelde grote klap, de enorme aardbeving waar men in Los Angeles zo beducht voor is? Wat is er met de volkeren aan de hand, er is zoveel ontrust? Oorlogen en dreiging van oorlogen neemt hand over hand toe, worden wij er in meegetrokken?

Israël staat alle dagen centraal in het wereldnieuws, wat betekent dat? De veiligheid op straat neemt af, de eigen buurt wordt onveilig. In wat voor wereld zullen onze (klein)kinderen leven? Zullen we onze vrijheid verliezen en aan een totale controle worden onderworpen, wat is de betekenis van het getal 666? Is er een ontwikkeling op aarde gaande waar de Bijbel ons voor gewaarschuwd heeft?
Ja, wij geloven van wel, maar het ontmoedigt ons niet. We hebben een geweldig perspectief, door Jezus Christus is er hoop en Zijn woord vertelt daar veel over en wij willen dat doorgeven.

Waarom horen we dit nooit?
Al meer dan tien jaar mochten docenten van het Zoeklicht in het land seminars houden. Fijne opbouwende lessen uitgaande van het woord van God. Vele bezochten de avonden en waren enthousiast. Niet zelden horen we woorden in de strekking van: “Waarom hebben we dit nooit eerder gehoord en waarom wordt er over deze dingen zo weinig in de kerken gesproken?” Die woorden geven aan hoe belangrijk het is dat we ons werk intensief voortzetten. Dat doen we graag met een enthousiast team van vrijwilligers en docenten.
Daarbij hebben we hulp nodig, die van u!

Vervulling van profetie
Onze seminars gaan over de Bijbelse toekomstverwachting, over tekenen van de tijd, wat is er met de wereld aan de hand. Ze gaan over de ontwikkeling van de verschillende volken en grootmachten, ja daarover spreekt de Bijbel. Uiteraard hebben we seminars waar Israël en haar voorzegde toekomst wordt behandeld. Is het teruggekeerde Israël vervulling van Gods plan en hoe gaat het dan verder?
Natuurlijk hebt u gehoord van het voorzegde herstel van het Romeinse rijk, de komst van de antichrist, een valse profeet, een valse kerk misschien? Allemaal onderwerpen die in onze seminars behandeld worden. We duiden de geschiedenis aan de hand van de geprofeteerde jaarweken van Daniël, maar vergelijken ook onze cultuur met die uit de tijd van Elia.
Boven alles uit willen we steeds getuigen van de liefde van God die in Jezus Christus op ons mensen is gericht en door wie ieder deel kan krijgen aan de geweldige toekomst bij Hem.

Net als Elia
Wij willen graag met u overleggen over de manier waarop we dit kunnen realiseren. We willen bouwen aan een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers die met ons de Maranatha-boodschap willen uitgeven. Aarzel niet, denk niet: ‘Ik ben de enige uit onze plaats’, mogelijk kunnen wij u met andere plaatsgenoten samenbrengen. Dacht ook Elia niet dat hij alleen was overgebleven. Wij willen onze open ogen richten op die 7000 die de knieën niet gebogen hadden en met hen/u onze belangrijke boodschap helder op de kaart van Nederland zetten.

Wanneer u, wellicht met enkelen uit uw gemeente of uit uw omgeving ook een Zoeklicht seminar dichtbij huis wilt hebben en dit met ons wilt organiseren mail dan naar r.v.otterlo@zoeklicht.nl of naar h.schouten@zoeklicht.nl. Aarzel niet de tijd dringt, want de Heer komt spoedig, Maranatha.

Henk Schouten