Wat houdt u tegen? - Spreuken 9:2,3 (II)

Els ter Welle • 91 - 2015 • Uitgave: 19
‘Wijsheid geeft een feest. Ze heeft het vlees gebraden, de wijn staat klaar en de tafel is gedekt. Ze heeft haar dienaressen naar de stad gestuurd. Die moeten de mensen uitnodigen’ (Spreuken 9:2,3 BIGT).

Door bezig te zijn met bovenstaande tekst, heb ik zelf een extra stimulans gekregen om mensen uit te nodigen voor het feestmaal van onze Here Jezus Christus. Daar wil ik u graag wat over vertellen.

Ik hield de laatste tijd soms mijn mond, omdat ik me onmachtig voelde om het Evangelie zo uit te leggen dat het ook begrepen werd. Ik snap namelijk heel goed dat het verhaal dat God Zijn Zoon stuurde naar deze aarde om plaatsvervangend voor ons te sterven ongeloofwaardig klinkt en een dwaasheid lijkt.
Paulus zegt echter in Romeinen 1: ‘Want ik schaam mij het Evangelie niet, want het is een kracht van God tot behoud’ (vers 16). Deze tekst heeft mij de ogen geopend. Het Evangelie is niet zomaar een verhaaltje, maar een blijde boodschap met hemelse kracht! Toen dat tot mij doordrong, viel er een last van mijn schouders. Ik hoef niemand te overtuigen. Ik mag eenvoudig vertellen en vertrouwen dat het Evangelie zelf zijn werk doet. En zo ben ik weer ouderwets aan de slag gegaan om te getuigen.
Ik deel mijn auto met mijn vriendin. Zij ging op vakantie en nam de auto mee. Ik ging daardoor een aantal keren met de regiotaxi. En dat gaf zoveel gelegenheid om over mijn grote Vriend te vertellen! Zo vertelde een moslim-chauffeur mij over zijn problemen. Ik zei: “In zo’n situatie zou ik bidden.” Hij was zo open om over de Here Jezus te horen. Toen we bij mijn adres aankwamen, vroeg hij of ik voor hem wilde bidden. Dat heb ik ter plekke gedaan.
Gisteren was ik bij ongelovige buren op bezoek. De man vertelde mij dat hij niets kan aannemen dat hij niet begrijpen kan. Ik zei: “Je kunt inderdaad het geloof niet beredeneren, maar wel ervaren.” Toen heb ik mijn persoonlijke getuigenis gegeven. Nu mag ik het loslaten en vertrouwen hebben in de kracht van het Evangelie.

Wat houdt u tegen om te getuigen? Misschien zogenaamd respect voor de visie van de ander. U wilt voorzichtig zijn en niets opdringen? Of schaamt u zich misschien? Weet wel dat wij het beste nieuws van de wereld hebben! Het kruis is óf een dwaasheid óf een kracht tot behoud!
Wordt vervolgd.

Els ter Welle