Waarop wachten wij?

Nol & Helene Esmeijer • 75 - 1999/2000 • Uitgave: 18
In deze serie gaat het ook over een aantal gebeurtenissen, die allemaal te maken hebben met de wederkomst van de Here Jezus. Maar al die gebeurtenissen worden door een groot aantal mensen op één grote hoop gelegd. En anderen denken er niet eens aan, want zij zullen het wel zien als het zover is. Maar .... de Bijbel gaat ons voor in het uit elkaar leggen van die dingen, die niet bij elkaar horen. En dit oude Boek vertelt ons erg veel over d e toekomst als wij er maar oog en oor voor hebben. Daarom hebben vrij de titel van dit artikel gekozen zoals je deze hierboven ziet staan.

De vorige keer hadden wij het over "Wie verwachten vrij?" en vandaag willen wij trachten een antwoord te geven op de vraag "Waarop wachten wij?".

WAAROP WACHT JE
* Wacht je op de "Opname van alle gelovigen"?
* Wacht je op de "Grote Verdrukking„?
* Wacht je op de "Koninklijke heerschappij van de Here Jezus”?
Alle kinderen van God zullen worden "opgenomen". Of zij al zijn gestorven of dat zij op dat heerlijke ogenblik nog leven. Allen zullen worden opgenomen. Op die gebeurtenis, de "Opname van alle gelovigen", wachten wij. Naar dit gebeuren zien wij uit, dat is onze zalige hoop. Er behoeft vóór deze gebeurtenis niets meer te geschieden. Je behoeft niet te wachten op de antichrist, die eerst zal komen. Je behoeft niet te wachten op de implantatie van het befaamde getal. Je behoeft niet te wachten op de Koning, Die al Zijn vijanden zal wegdoen. Je mag, je moet wachten op jouw Bruidegom, Die jouw nooit meer zal verlaten.

Een Koning, hoe heerlijk de heerschappij van de Here Jezus ook zal zijn, is iets anders dan een Bruidegom. Het gaat er helemaal niet om dat het ene minder is dan het andere. Het gaat erom wat de positie is van hen die onder de Koning leven t.o.v. hen die aan de arm van hun Bruidegom welkom zijn. Hoeveel wij ook houden van onze koningin Beatrix, toch willen wij haar nooit inruilen voor elkaar, de bruidegom en de bruid. Dat is het onderscheid. Verwacht jij al jouw persoonlijke opname?

DE OPNAME EN DE GESTORVENEN
Je kunt wel makkelijk schrijven: Alle kinderen van God zullen worden "opgenomen". Of zij al zijn gestorven … Uit de Bijbel willen wij hier iets over zeggen. Er zijn twee soorten gestorvenen:
a) De in de Here Jezus ontslapenen, zie 1 Thessalonicenzen 4:16.
b) Zij, die dit niet zijn.
Het criterium bij ons eventuele sterven is: Zijn wij in de Here Jezus, de Messias. Eigenlijk ziet God alleen maar Hem.
Er staat heel nadrukkelijk in Openbaring 20:5, dat de overige gestorvenen niet weer levend werden, op dat moment niet, later vel. De opstanding van hen die in de Here Jezus zijn ontslapen is een opstanding van tussen de doden uit. Dat was ook de opstanding van de Heiland zelf. Hij stond ook op van tussen de doden uit. Daarom kan Paulus zeggen:
"De Christus als eersteling, vervolgens die van Hem zijn bij Zijn komst; daarna het einde…" - 1 Corinthiërs 15:23 en 24.

Wat is het daarom anders wanneer er een kind van God wordt begraven dan wanneer zij of hij dat niet is.

WORDEN VERENIGD MET HEM
De in de Here Jezus ontslapenen zullen bij de opname eerst opstaan en daarna zullen wij, die nog leven, samen met hen de Here tegemoet gaan - 1 Thessalonicenzen 4:16 en 17. De vereniging, die dan plaatsvindt is er één van het Hoofd met Zijn Lichaam.
Wat is er ontzaglijk veel te doen over dit gebeuren.
Zijn er dan geen vragen omtrent de "Opname van alle gelovigen"? Zeker wel! Om er maar enkele te noemen:
* Behoort de schare die niemand tellen kan en die uit de grote verdrukking komt, tot het Lichaam? - Zie Openb. 7:9 en 14.
* Is er dan voor de in de Here Jezus ontslapenen nu al geen gemeenschap met Hem? Wij vinden van wel, al is gemeenschap van een ziel anders dan gemeenschap van een lichaam.
* Vindt de -Opname van alle gelovigen" plaats wanneer de antichrist het heft in handen neemt of wanneer de antichrist "zich verheft tegen al wat God of voorwerp van verering heet…
2 Thessalonicenzen 2:4?

Er zijn vragen.
De grote vraag in dit verband is: Waarop wachten wij? Wij hopen zo dat iedereen die dit leest wacht, uitziet, zich klaarmaakt voor de opname. En jij? Waar zie jij naar uit?

Helene en Nol Esmeijer