Waarom ga ik naar de kerk?

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 6
Een kerklid bedankte als lid van zijn kerk. Hij schreef er zijn motivatie bij. Hij vond dat zijn jaren van kerkgang op zondag van weinig betekenis is geweest. Het was zonde van zijn tijd, schreef hij. Het kerkblad heeft zijn brief opgenomen, zodat alle mensen op de hoogte waren van zijn vertrek en zijn argumenten daartoe.

Hij schreef, dat hij in al die jaren ongeveer zo'n drieduizend preken had gehoord, maar dat hij zich er niet één kon herinneren. Dat was derhalve niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de predikanten verspilling van tijd. Weken lang schreven andere mensen hun ingezonden brieven, sommige met echte geloofsgetuigenissen, om hem een andere kant van de zondagse erediensten te tonen. Eén broeder schreef: "Ik ben ruim dertig jaar getrouwd. In die tijd heeft mijn vrouw zo'n twee-en-dertig duizend(!) maaltijden bereid. Ik kan mij echter geen enkel compleet menu of recept van die maaltijden herinneren.”

Ik weet echter zeker, dat ik erdoor ben gevoed en er de kracht door ontvangen heb om mijn werk te verrichten. Als ik die maaltijden niet had gehad was er allang niet meer geweest. Daarom ga ik naar de kerk, om geestelijk gevoed te worden, anders zou ik geestelijk allang dood zijn geweest."

Laten we God danken voor ons lichamelijke en geestelijke voedsel.

FtV