Waarheid

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 25
Een term die u in dit nummer vaak tegenkomt, waarheid. Tegenwoordig is de vraag: aan welke waarheid houd je vast. Dat gaat ervan uit dat er verschillende waarheden zijn. Dat past ook helemaal in de tijdgeest, waarbij je als opdringerig wordt gezien als je stelt dat jij dé waarheid, of beter nog: dé Waarheid, verkondigd. Je wordt snel aan de kant gezet als fundamentalist of freak en ‘jouw’ Waarheid wordt niet eens meer onderzocht. Als dat wel gebeurt, kan dat tot verrassende resultaten leiden, zo lezen we in het verhaal van Josh McDowell.
Waarheidsonderzoek vindt u ook in Het Zoeklicht. Zo dook Wim Embregts in de Maya-kalender om antwoord te geven op de vraag wat we hier als christen mee moeten. Wim van Thes deed onderzoek naar de herkomst van de islamitische claim op Jeruzalem. Zelf ging ik op onderzoek na de bewering dat de zorgwet van de Amerikaanse president Obama alle Amerikanen zou verplichten om een chip te laten inplanteren.
Dirk van Genderen roept kerkleiders op om zich ook te laten toetsen. Is hun houding in overeenstemming met de woorden van de Here Jezus? Een vraag die ook elke gelovige zich moet stellen, willen we een betrouwbaar getuige zijn van dé Waarheid. Ik wens u Gods wijsheid toe.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht