Waardevol leven

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 5
Verlangt u naar de hemel? Yme Horjus ziet dat verlangen alleen bij mensen die in de laatste fase van het aardse leven zitten. Laat wel zijn, dat is een troostend vooruitzicht. Zeker wanneer je het afzet tegen de leegheid die de mensen ervaren die zeggen dat het leven voltooid is, maar te gezond zijn voor euthanasie. In de documentaire ‘Levenseindekliniek’ was te zien hoe een vrouw werd geholpen om te sterven, begeleid met een huppakee. De ruimte is hier te kort om een beschouwing te geven op het thema ‘voltooid leven’, maar terugkomend op de vraag bovenaan, wil ik u aanraden om het artikel van broeder Horjus te lezen.
De toekomst die je voor ogen hebt, bepaalt ook hoe je in het leven staat, wat je doet en nalaat. Is jouw denken, spreken en handelen gericht op de eer van God? Leef je een leven van aanbidding? Deze vragen stelt Martin Penning aan u in zijn derde artikel over aanbidding.
Wanneer de Here Jezus in beeld is bij alles wat we doen, volgt daaruit een getuigend leven, een leven dat van groot belang is voor de mensen om ons heen. Geen voltooid leven, maar een waardevol leven.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht