Waar uw schat is, daar is uw hart

Els ter Welle • 95 - 2019 • Uitgave: 5
‘Vrouwe dwaasheid roept: Wie ook maar onverstandig is, laat hij van zijn weg hiernaartoe afwijken’ (Spreuken 9:16).

Een ‘echt’ leven en een vervullend leven is het grote doel dat God met ons heeft. Maar de duivel doet zijn uiterste best ons van de weg die daarheen leidt af te brengen.

Spreuken 15 zegt: ‘De weg des levens is voor de verstandige naar boven; opdat hij afwijke van de hel, beneden’ (vers 24). Als we oprecht berouw hebben van onze zonde en in de Here Jezus geloven, zal Zijn bloed ons reinigen van elke ongerechtigheid. En dan zal Hij ons helpen om met vallen en opstaan de zonde in elke vorm te weerstaan en ons helpen om heilig te leven. Hij wil en kan dat in ons bewerken als we ons ernaar uitstrekken.
Alleen dan zullen we veilig door het leven kunnen gaan en diepe voldoening vinden. Aan het einde van die weg zal volkomen geluk op ons wachten. De Here Jezus is de enige weg om te ontsnappen aan de hel.

Oordeelsdag
In zijn boek ‘Zonde’ schrijft Billy Graham daar het volgende over: “God is een heilige én een rechtvaardige God en Zijn reinheid staat diametraal tegenover alle kwaad. Als God met de zonde wordt geconfronteerd, wordt Zijn heiligheid tot een woede-explosie.
Iedereen wordt als zondaar geboren en er is maar één plek waar hij ervan afgeholpen wordt: de voet van het kruis. Daar komen we alleen als we berouw hebben en genoeg geloof om Jezus als onze Zaligmaker te aanvaarden. Mannen en vrouwen die het kruis van Christus niet hebben geaccepteerd, die het nog niet over zich hebben kunnen verkrijgen om voor hun zonde uit te komen en Hem als Verlosser aan te nemen, krijgen met Gods woede te maken. Eens komt de oordeelsdag en dan zal die woede losbarsten tegen elke zondaar die Zijn zoon Jezus Christus niet als Verlosser heeft willen aanvaarden.”

Schatten verzamelen
Steeds zien we in Spreuken dat er twee wegen zijn waartussen wij moeten kiezen. De ene gaat naar boven en de andere naar beneden. Er is geen tussenweg! Daarom geeft de Here Jezus ons de opdracht om de dingen te zoeken die boven zijn: ‘Verzamel geen schatten voor u op aarde waar mot en roest ze verderven, maar verzamel schatten voor u in de hemel’ (Mattheüs 6:19).

Waar uw schat is, daar zal uw hart zijn en naar die plaats bent u op weg.

Els ter Welle