Vrij!

Jef de Vriese • 92 - 2016 • Uitgave: 6
Christus is voor u gestorven. Maar het kruis en de opstanding omvatten veel meer dan vergeving!
Een zondig mens kan de wet niet vervullen. Zoals door de wet van de zwaartekracht een voorwerp onvermijdelijk naar beneden valt, is het een onvermijdelijke wetmatigheid dat een zondaar zondigt. Hij is onderworpen aan een kracht die hij niet onder controle heeft. De wet van de zonde is dat wie in het vlees is, de wil van God niet kan volbrengen. Zijn ontaarde menselijke natuur leidt onontkoombaar tot zonde en dood.
Indien u in Christus bent, wordt die wet van zonde en dood doorbroken! U bent bevrijd om voor God te leven (Romeinen 6:18,22). De kracht die Christus uit de dood opwekte, werkt in u! U bent vrij om voor God te leven en als het goed is wilt u ook niet anders. De oude wetmatigheid van zonde en dood, waar u niet aan kon ontsnappen, is door de Heilige Geest vervangen door een nieuwe wetmatigheid: het leven van de Geest in u om voor God te leven.
Door deze wet van de Geest is het onontkoombaar dat u als u in Christus bent, voor God kan en gaat leven. Hij is de Geest van het leven die u losmaakt van de zonde en de dood en ons tot leven wekt om verbonden te zijn met Christus.
‘Want de wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet van de zonde en van de dood’ (Romeinen 8:2)!

Jef De Vriese