Vol verwachting…

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 12
…blijf ik uit zien, tot die dag eens dagen zal.’ Voor velen van u een bekende regel uit de zangbundel van Johannes de Heer. Blij zingen van wat komen gaat. Ik kan u niet beloven dat we dit lied gaan zingen, maar op zaterdag 1 oktober wordt er wel veel gezongen. Op die dag is namelijk de Zoeklicht-dag 2016. Het past wel mooi bij het thema: Verwachting?! Verderop in dit blad leest u vast alle praktische informatie. En via onze Facebookpagina houden we u van alle voorbereidingen op de hoogte.
In aanloop naar deze Zoeklicht-dag schrijft Wim Zwitser een serie artikelen over de brieven van Paulus aan de Tessalonicenzen. Dit was een gemeente die het eerder genoemde lied zeker meegezongen zou hebben. Wim was al als spreker voor seminars aan Het Zoeklicht verbonden. In die hoedanigheid stelde hij zich in Het Zoeklicht nr. 10 aan u voor.
Ondertussen draait de wereld gewoon door. Jan van Barneveld schetst ontwikkelingen die leiden naar het rijk van de antichrist. Feike ter Velde heeft het over TTIP, een groot handelsverdrag. Is dit wellicht een opstapje naar een wereldregering? Te midden van alle duistere ontwikkelingen kunnen we echter vol vertrouwen blijven zingen: Vol verwachting…

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht