Visitekaartje

Jef de Vriese • 94 - 2018 • Uitgave: 21
Is je geloof zó echt, dat het de toets doorstaat? Of ga je als vervalser door het leven, die het geloof wel belijdt, maar nauwelijks in de gaten heeft wat de gevolgen zijn voor de praktijk?

Ben je gezakt voor het geestelijk examen? Je bidt en zingt? Je voert geestelijke strijd? Je smeekt (soms toch) om een opwekking? Zolang het Woord van God echter een dode letter blijft in je dagelijks leven, brandt er geen licht en is er geen zout beschikbaar voor de wereld. Al zou je dan wonderen verrichten of duivels uitdrijven, dan ben je toch een vervalsing van Christus in plaats van een spiegel van God (vgl. Mattheüs 7:21-23).

Dus moet je geloof worden getest. De moeilijkheden van het leven zijn daarvoor uiterst geschikt. God geeft je een genadige test met kans op geestelijk herstel: wie zijn dwaalweg verlaat, wordt gered van de dood en zijn zonde wordt vergeven (Jakobus 5:20). Juist de moeilijkheden van het leven laten zien wat in je hart zit (Deuteronomium 8:2). Dat brengt aan de oppervlakte of je werkelijk bent wat je beweert te zijn: dienaar van God en van de Heere Jezus. Is dat wat op je visitekaartje staat?

Jef De Vriese