Verlichting

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 24
Nu het wat donkerder is, wil ik graag mijn medeweggebruikers erop attenderen als hun verlichting niet op orde is. Wanneer er een koplamp of achterlicht niet meer werkt, levert dat onveilige situaties op. Zichtbaarheid is van het grootste belang in het verkeer. Maar niet alleen daar, dat hebben grote fabrikanten goed door. Ze zorgen er goed voor dat hun naam positief genoemd wordt in reclames of door sponsoring van een - liefst winnend - sportteam.
Als Zoeklicht willen we natuurlijk ook graag gezien worden, dus plaatsen ook wij diverse advertenties om ons blad, nieuwe boeken en activiteiten onder de aandacht te brengen. Maar daar wil ik het hier niet over hebben. De vraag die elk van ons zich met enige regelmaat moet stellen is: ben ik als christen zichtbaar voor mijn omgeving. Straalt het licht van Christus door mij heen. Daarbij is er de koplamp om te zien wat er voor ons is en willen we wijzen op de profetieën. Lees daarvoor de artikelen van Jan van Barneveld, Theo Niemeijer en Hans Hoekstra.
Maar er is ook een achterlicht, dat laat zien: Let op, hier rijdt een christen. Dit licht zorgt ervoor dat u zichtbaar bent voor anderen. Dan kijken we naar onze levenswijze én de wijze waarop we ons geloof uitdragen, laten zien. Dat mag met grote blijdschap, lezen we in de Tijdspiegel, maar zonder taboe op het z-woord, zoals Yme Horjus dat beschrijft.
Is uw verlichting op orde?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht