Verheerlijk Uw Naam

Jef de Vriese • 90 - 2014 • Uitgave: 18
Je bidt “Uw wil geschiede”, maar je zit al te denken aan “Geef ons heden ons dagelijks brood”. Hoe gemakkelijk gaat het hart naar tijdelijke zekerheden op aarde in plaats van naar schatten in de hemel. Hoe gemakkelijk bid je “Uw wil geschiede”, als een vage vrome formulering, zonder in de gaten te hebben wat het concreet betekent!
‘Ik heb U verheerlijkt op de aarde. Ik heb het werk volbracht dat U Mij gegeven hebt om te doen’ (Johannes 17:4, HSV). Zo wordt de Naam van God verheerlijkt. Het gaat in het geloof om woorden met daden. Werken verheerlijken Zijn Naam. Het is door het doen van Zijn wil dat Zijn Koninkrijk nu al komt. Gehoorzaamheid is vrucht van intimiteit met de Vader. Wie niet gehoorzaamt, bewijst daarmee niet bij Hem te horen. De Vader wordt verheerlijkt doordat je veel vrucht draagt (Johannes 15:8).
Die vrucht kan je niet zelf bedenken of plannen. Het is een werk dat Hij je te doen geeft. Misschien denk je ‘ik ben goed bezig, ik misbruik het Woord van God niet, ik leef integer, namens God’ (2 Korintiërs 2:17). Prima! Maar leef je ook voor Gods aangezicht? Of doe je een heleboel dingen voor Hem, zonder voortdurend in Zijn tegenwoordigheid te zijn? Als je niet voor Zijn aangezicht bent, is het licht uit en vergis je je zeer in je motieven. Maar als je nadert tot de Vader in de hemel, dan laat de hemel licht schijnen op je aards bestaan en wordt Zijn Naam verheerlijkt.

Jef De Vriese