Verhalenwedstrijd groot succes

Wim Pols • 88 - 2012 • Uitgave: 14/15
Toen we begin dit jaar de verhalenwedstrijd voor het zomernummer uitschreven, waren onze verwachtingen bescheiden. Het zou mooi zijn als er misschien tien verhalen zouden binnenkomen. U heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen: uiteindelijk kwamen er 55 inzendingen. Verhalen van uiteenlopende aard. Soms heel persoonlijk, soms creatief bedacht, vaak ontroerend en opbouwend of soms met een verrassende wending. De jury, die bestond uit hoofdredacteur Henk Schouten, eindredacteur Peter de Haan, gastredacteur Johan Zijlstra en communicatiemanager Wim Pols, heeft vele uren besteed aan het lezen van uw bijdragen en met plezier! Alle verhalen zijn beoordeeld op vier criteria: is het verhaal boeiend, is het geschikt voor Het Zoeklicht, is het goed geschreven en is het geloofsopbouwend.

Uiteindelijk was er een duidelijke winnaar met 1169 punten: mevrouw Rolien Smit met het verhaal Jaweh Jireh, dat de jury diep heeft geraakt. U kunt het lezen in dit nummer van Zoeklicht. Naast publicatie van haar verhaal, heeft mevrouw Smit een weekend voor twee personen gewonnen in Het Brandpunt.
Op de tweede plaats is met 1133 punten geëindigd mevrouw Carla Bruin met haar verhaal over de strijd tegen borstkanker. Zij krijgt een boek uit de uitgeverij van Het Zoeklicht.
De derde plaats met 1073 punten is voor mevrouw Klaasje Pronk-Zinger met het verhaal ‘Zo teer en zo mooi’. Ook voor haar is er een boek uit de uitgeverij als prijs. We vonden de verhalen van de winnaars van de tweede en de derde prijs ook zo mooi, dat we ze in komende edities van Het Zoeklicht zullen publiceren.

Graag willen we alle inzenders bedanken voor hun enthousiaste bijdragen. We prijzen ons gelukkig met zo’n betrokken achterban! Het succes van deze verhalenwedstrijd smaakt naar meer. Er zal zeker een vervolg komen.

Namens de redactie,
Wim Pols