Verborgen Koninkrijk

Jef de Vriese • 90 - 2014 • Uitgave: 15/16
Toen Jezus onderwijs gaf, liet Hij zien dat Koninkrijk der hemelen voor wijzen en verstandigen verborgen is en aan kinderen geopenbaard (Matteüs 11:25). Het Koninkrijk is als een verstopte schat, maar ze kan wel gevonden worden (Matteüs 13:44)!
Met menselijke ogen gaat de wereld over macht. De brutalen hebben de halve wereld. Maar de zachtmoedigen erven hem straks helemaal! Het vinden van het Koninkrijk heeft te maken met een machtswissel. Je stapt van de troon van je leven, je erkent nederig dat je niets in te brengen hebt en dat elke goede gave van de Vader komt.
Wie zijn leven wil redden, verliest het. Wie het overgeeft, ontvangt het. Wie wijs is in de wereld, is dwaas voor God. Wie wijs is voor God, wordt in de wereld niet geëerd. De leugen van de wereld verdoezelt de waarheid van Gods Koninkrijk, door de waarheid ervan om te keren in een leugen. Het Koninkrijk wordt door de leugen verborgen voor onze ogen en zo mist ieder mens inzicht in waar de kostbare parel verstopt is. In het Koninkrijk van God is alles wat de wereld verkondigt andersom.
De wijsheid van de wereld, inclusief die van de religieuze intellectuelen, heeft de duivel tot vader. Hoereerders en afgodendienaars zullen het Koninkrijk niet erven.
De wijsheid van het Koninkrijk is voorbehouden voor wie geestelijk arm is, die treurt om de zonde en eenvoudig gelooft en alles wat hij heeft overgeeft ter wille van de kostbare parel van het Koninkrijk. Wie zo zoekt, zal het Koninkrijk, dat vast en zeker komt, vinden!

Jef De Vriese