Verandering van harten

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 20
Wat straal je uit naar anderen. Het kan geen kwaad om hier zo af en toe eens over na te denken. Kunnen anderen aan mij zien en merken dat ik in de Here Jezus geloof? Wat betekent dat geloof voor mijn doen en laten? Hoe benader ik mensen, hoe ga ik om met de schepping, hoe gebruik ik mijn gaven en talenten? Kortom, ben ik echt een veranderd mens die, met vallen en opstaan, wil lijken op de Here Jezus.
Het leven in de verwachting van het ontmoeten van onze Here is een van de centrale thema’s van Het Zoeklicht. Juist wanneer je let op die tekenen wordt de urgentie nog groter om getuigend te leven. Leest u de bijdragen van Els ter Welle en Dirk van Genderen hierover.
Het zal u zijn opgevallen dat we bij Het Zoeklicht ook gekeken hebben naar wat we uitstralen. Natuurlijk wijzen we op het kruis van onze opgestane Here, het Licht der wereld. We willen Zijn licht laten schijnen naar de mensen om ons heen. Daarvoor laten we het licht schijnen op Zijn Woord en op de tekenen van de tijd. Met een fris, kleurig jasje willen we de hoop die in ons is laten zien. Hoop ook dat verandering van ons jasje mag meehelpen tot verandering van harten om ons heen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht