Vandaag de dag

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 20
Als het gaat over de tekenen van de tijd wordt snel naar Israël gekeken. Daarna komen de Europese politiek en het Vaticaan in beeld, met allerlei mogelijke toekomstscenario’s. In Matteüs 24 staan echter nog veel meer tekenen vermeld, evenals op andere plaatsen in de Bijbel. De liefde verkilt, de schepping zucht, het geloof in de Schepper verdwijnt, de wetteloosheid neemt toe en de roep om een sterke leider wordt steeds duidelijker hoorbaar.
Het wijzen op die tekenen is een belangrijke taak van Het Zoeklicht. Wanneer je dan alles zo op een rijtje zet, bestaat de kans dat de angst je om het hart slaat. Maar er wordt niet alleen onheil voorspeld. ‘Leven uit verwachting’ staat er op de voorkant van elk Zoeklicht. Zo te leven is wat anders dan somber onze tijd op aarde uitzitten. Dat is een leven waarin hoop centraal staat. Daar sluiten we ook dit nummer mee af.
Tussen het onheil nu en de hoopvolle toekomst zitten we niet stil. We bidden om open harten voor Gods Woord en willen getuigen van de Here Jezus als persoonlijke Redder. De Bijbel is zeer relevant voor vandaag de dag.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht