Van de redactie - jrg. 77-20

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 20
Het Kerstfeest is: feestelijk herdenken. Net als iedere verjaardag is het Kerstfeest de verjaardag van Jezus Christus. Hij is de Zoon van God die kwam in de gestalte van een mens. Dat hebben de profeten honderden jaren tevoren aangekondigd, tot in de details toe.

In dit blad vragen we voor dat bijzondere van de Bijbel uw aandacht. Niets is bij toeval gebeurd. Jezus kwam zoals was voorzegd - nauwkeurig voorzegd – in de Schriften. Wie oog krijgt voor die profetieën, kan anders dan ook oog krijgen voor de nog niet vervulde profetieën van de Bijbel. En dat zijn er nog heel wat. De eindvervulling van Jezus' komst naar deze wereld moet plaatsvinden. Die ligt in Zijn tweede komst, ook wel de 'wederkomst' genoemd. De profetie daarover vinden ook met tal van details terug in diezelfde Bijbel. Daarom is de Bijbel zo'n uniek boek. Hij toont ons de toekomst.

Wie oog krijgt voor de toekomst, wie de Bijbel leert geloven op grond van zoveel herkenbare feiten in de geschiedenis krijgt hoop in deze wereld en voor deze wereld. We zijn aan het noodlot overgeleverd op een wereldbol die hangt in een zwijgend heelal. Dat is de filosofie van het ongeloof, de filosofie van de wanhoop, die velen heeft overrompeld. Er is hoop, omdat de levende God alles in Zijn machtige hand houdt. 'He's got the whole world in His hands' destijds een populair volksliedje. Maar het is waar! Hij draagt alle dingen door het Woord Zijner kracht. Zoals Hij alles door Zijn Woord schiep, zo draagt Hij alle dingen datzelfde Woord.

Dat Woord nu is mens geworden, zegt de Bijbel. Jezus Christus is de zichtbare en tastbare werkelijkheid van de enige en onzichtbare God. Wie Hem aanroept in het gebed vindt bij Hem gehoor. We hangen niet in een zwijgend heelal, maar mogen leven door een almachtig en genadig God. Waarom zou u het met Hem niet wagen. Immers Jezus is God de Zoon, wiens geboorte, zolang geleden, wij vieren. Wij wensen u een gezegend Kerstfeest.

Namens de redactie
FtV