Van de redactie - jrg. 77-15

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 15
De hele week stond de telefoon roodgloeiend bij ons kantoor en ook thuis. Mensen vroegen naar de betekenis van wat er in de wereld gebeurt. Tienduizend exemplaren méér moesten we laten drukken van nummer 14 van ons blad, dat twee weken na de rampen in Amerika uitkwam, omdat mensen willen weten: wat zegt de Bijbel? Zoveel extra duizenden exemplaren ook omdat men Het Zoeklicht in eigen kerk en kring wil verspreiden. Tientallen meldden zich aan als abonnee op Het Zoeklicht. Ook wilden mensen een geschenkabonnement voor hun kinderen, die al de deur uit zijn. Ze willen hen zeggen: Lees toch je Bijbel naast de krant. Toch zijn er ook onder ons die uit dit gebeuren niet de lijnen naar de profetie zo direct en duidelijk willen trekken.

Allerwegen wordt echter gehoord: we leven in apocalyptische tijden, anders gezegd: we zien aan de gebeurtenissen in deze wereld, dat ze tekenen zijn waarover de Bijbel spreekt. Tekenen van de eindtijd, van de wederkomst van Christus.


Week van offer en gebed

De wederkomst van de Here Jezus is ook onze blijdschap in een donker wordende wereld. Daarom kunnen we ook met dankbaarheid onze week van Offer en Gebed bij u aankondigen. Gebed voor ons werk in een nieuw seizoen vol activiteiten om de boodschap van het Evangelie in alle volheid te verkondigen, d.w.z. vooral ook met de nadruk op de tekenen van de tijd en de wederkomst. Alleen dat is de volle boodschap van het Evangelie. Omdat we zo hard op de feiten werden gedrukt door wat er in Amerika gebeurde, vragen veel mensen naar de betekenis en de uitleg van het profetisch Woord. Dat is nu juist ons werk: de boodschap van de profetie in de Kerk bekend maken. De profetie vertelt ons dat we niet bang hoeven zijn, maar dat we hoop hebben. God is op de troon, Hij heeft alle dingen voorzegd en houdt alle dingen vast in Zijn handen. De Here Jezus zei: "Vreest niet, je verlossing genaakt". Die boodschap van hoop en verwachting, die vast en zeker is in de levende God en in Zijn Woord, moet verkondigd worden.

We zijn altijd dankbaar, elk jaar weer, dat u als lezer van ons blad ons daarin ook concreet wilt helpen. We moeten altijd weer onze rekeningen betalen, we moeten kosten maken en die moeten ook weer gedekt worden. Dat is niet altijd makkelijk. Dat geeft ook wel eens zorgen. Belangrijk is: als we maar weer uitkomen met de centen. Dat leggen we altijd weer aan de Here voor, maar, eens per jaar ook aan u. Daarom voegen we hierbij een acceptgirokaart. Zou u die willen gebruiken om uw schouders mede onder ons mooie werk te zetten? Zou u biddend willen overwegen wat u ons zou kunnen overmaken, om ons die jaarlijkse extra steun te geven, die we in ons werk zo hard nodig hebben? We zijn u al bij voorbaat heel dankbaar, omdat we uit ervaring kunnen zeggen: het is elk jaar nog goed gekomen: we hielden niet over en we kwamen niet tekort. Hartelijk dank voor uw gave! Mogen we hierdoor een bevestiging van de Here krijgen dat we door mogen gaan op de weg, die anderen ons zijn voorgegaan in de verkondiging van het blijde nieuws: Ontwaakt, de Bruidegom komt!

FtV