Van de redactie - jrg. 77-13

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 13
Zo langzamerhand beginnen de activiteiten in het land weer. Scholen en universiteiten zijn al weer begonnen. Verenigingen, zangkoren, kerkelijke avonden, catechisatie, bijbelstudiekringen en noem maar op, hebben hun eerste bijeenkomst soms al achter de rug of deze zal spoedig plaatsvinden. De zomer is immers voorbij, de herfst is begonnen en de winter komt eraan. Veel mensen zeggen: 'Wat is de zomer snel voorbij gegaan'.

Alle dingen gaan snel in deze tijd. Daarom moeten we onze tijd steeds weer uitkopen. Ook ons landelijk werk is weer begonnen: Zoeklichtavonden, seminars van verschillende signatuur en ook conferenties en bijeenkomsten in ons fraaie en comfortabele conferentieoord 'Het Brandpunt'. U leest het allemaal op de pagina hiernaast en op pagina 20! Hierbij hartelijk uitgenodigd, of ergens bij u in de buurt in het land of op Het Brandpunt.

De Zoeklichtsamenkomsten beginnen in het land altijd direct aansluitend op de Toogdag. Weliswaar is die niet meer op onze vaste laatste zaterdag in augustus, omdat de Evangelische Omroep zijn Familiedag daarop heeft gezet. Wij moesten uitwijken naar een andere zaterdag. Dit jaar viel onze Toogdag een week na de EO-Familiedag. Wij hopen hierover in het volgende nummer te berichten, compleet met foto's.

De bijeenkomsten op Het Brandpunt worden dit jaar weer bijzonder. U kunt zien dat Syds en Tineke Haarsma leiding geven aan een toeristische wandelweek. Dat is rondom het prachtige Doorn meer dan de moeite waard. Probeer die paar dagen mee te maken. Dan een midweek conferentie met Tonneke Bijker. Toen ik haar voor het eerst hoorde spreken over de opwekking in Canada en wat zij daaraan zelf ook had beleefd, was ik diep ontroerd en aangeraakt. De Here heeft Tonneke in haar bediening sindsdien zeer willen gebruiken, ook voor radio en televisie.

Ook komt de bekende en zeer gewaardeerde broeder en zuster Veen uit Waldfrieden (Duitsland) naar Het Brandpunt voor een midweek-conferentie. Dan is er dit najaar ook een themaweekend over de 'geheimenissen van God', zoals we dit in de heilige Schrift steeds weer vermeld vinden. Dit weekend staat onder leiding van ds. Henk Schouten. Onthulde geheimenissen voor Gods kinderen zijn een wonderbare zegen en geven diepere inzichten in het Woord. Dan ook nog een speciale vrouwenconferentie dit najaar onder leiding van broeder B. Ottens uit Leeuwarden.

We hopen u op één of meer bijeenkomsten te mogen ontmoeten.

Ook voor het nieuwe jaar krijgt de activiteiten-agenda al aardig vorm. Zo hopen we vrijdag en zaterdag 18 en 19 januari 2002 weer een mannenconferentie te houden met ds. Auke van Sloten en ds. Willem Smouters. Beide zeer begenadigde sprekers en leraren. Deze conferentie staat onder leiding van Feike ter Velde. Op dit mannenweekend komen vooral ook typische mannen-onderwerpen aan de orde en is er volop gelegenheid tot gesprek.

U merkt het: het werk van Het Zoeklicht is weer begonnen. In al dit werk staat het Woord van God, de Bijbel, centraal als enige bron van openbaring en als het enige richtsnoer. Alle sprekers en schrijvers staan daar met hun persoon en bediening garant voor. Want in deze tijd van het loslaten van de Bijbel en het veranderen van de Boodschap naar meer menselijke maatstaf, is dat uiterst belangrijk en nodig. De Here wil Zijn kinderen toerusten om in deze eindtijd voluit te leven uit dat levende en levenwekkende Woord van de levende God.

Namens de redactie
FtV