Van de redactie - jrg. 77-08

Feike ter Velde • 77 - 2001/02 • Uitgave: 8
Wie let op de tekenen van de tijd, waartoe de Schrift ons oproept, gaat steeds meer dingen zien in het wereldgebeuren,
die rechtstreeks in het profetisch Woord zijn terug te vinden. In deze tijd van wetenschap en techniek vindt wereldwijd de discussie plaats of men een mens nu wel of niet mag kloneren. De kennis neemt dagelijks toe en er zijn tal van wetenschappers bezig om als eerste uit de bus te komen met de gekloneerde mens. Er zijn bij wetenschappelijke instituten reeds bestellingen gedaan, om, bij voorbeeld, een overleden kind, waarvan men lichaamscellen heeft ingevroren, te kloneren ten behoeve van de achtergebleven ouders. Het bedrag in dollars is reeds vastgesteld en men beweert binnen zeer afzienbare tijd zo ver te zijn. Een griezelige gedachte, maar 't is de werkelijkheid.

Wie stilstaat bij de schrikbarende getallen over Aids kan niet meer ontkennen dat zich hier apocalyptische gebeurtenissen aan ons voordoen, die hun weerga in de geschiedenis niet kennen. Sinds de ontdekking van de ziekte tot op vandaag leven er bijna veertig(!) miljoen besmette mensen op onze planeet. Aids is nog maar enkele tientallen jaren in de wereldbevolking aanwezig, maar er stierven er inmiddels twee-en-twintig(!) miljoen aan de ziekte, waaronder ruim vier miljoen kinderen. Vorig jaar, net als de jaren ervoor, werden er weer bijna zes miljoen nieuwe mensen met het virus besmet en dat gaat elk jaar maar door. Deskundigen zeggen dat de grote klap aan doden nog moet komen. De cijfers bouwen op naar een enorme explosie van miljoenen doden. De ramp is groter dan enige andere ramp die de wereld ooit heeft getroffen.

Dan nog te denken aan andere donkere wolken, die aan de horizon zijn verschenen als het om nieuwe ziekten gaat: BSE, dat een incubatietijd bij de mens kent van enkele tientallen jaren en waarvan niemand weet wie het onder de leden heeft. En dan het nieuwe Ebola-virus in Afrika met zijn angstwekkende slagkracht. Het virus kan binnen enkele uren een groot aantal doden - duizenden(!)-om zich heen veroorzaken, zodra het ergens uitbreekt.

De Here Jezus heeft gesproken over besmettelijke ziekten als teken van de tijd. Niet om ons de schrik aan te jagen, maar om ons te wijzen op de klok van de geschiedenis, waarop Zijn gezegende wederkomst staat aangegeven. Het zou toch onverstandig zijn deze dingen weg te stoppen en te doen alsof ze niet bestaan? Christenen weten ervan en moeten erover spreken. Anderen vertellen dat de toekomst vol verwachting mag worden tegemoet gezien, omdat onze Heiland, die alle macht heeft in de hemel en op de aarde, straks zal komen, eerst als Hoofd van Zijn Gemeente en dan als Koning van Israël.

In dat vooruitzicht hebben we onze activiteiten voor het komende winterseizoen al weer op papier staan en grotendeels ook al georganiseerd. Seminars, Zoeklicht-avonden, de Toogdag op 8 september a.s. - zie pag. 20. Al deze activiteiten hebben tot doel de boodschap van de Wederkomst des Heren en alles wat daarmee samenhangt, bekend te maken vanuit het Woord van God. Dit is wat de gelovigen in ons land moeten horen. "Ik heb nooit geweten dat deze dingen zo duidelijk in de Bijbel staan" is bijna een standaard uitdrukking van mensen die bij de Seminars de ogen zijn opengegaan voor de rijkdom van de Profetie en de concrete tekenen ervan in onze wereld vandaag. Daarbij is het ook niet zo moeilijk mensen te vragen ons blad te gaan lezen. Het valt mij steeds weer op dat velen binnen bijbelgetrouw Nederland ons blad niet kennen. Meestal wel de naam en vooral ook wel de naam van de oprichter - broeder Johannes de Heer - maar de inhoud van het blad zelf kent men niet. Daarom is er nog veel werk te doen. Daarom ook gaan we met enthousiasme het nieuwe seizoen straks in. We mogen zeker weten dat we de Here dienen in het brengen van het Goede Nieuws van Zijn komst. En dat is tevens de hoop van de Gemeente in tijden van veel rampspoed in de wereld waarin wij leven.

FtV