Van de redactie - jrg. 76-16

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 16
De spanningen in Israël en daarmee in heel het Midden-Oosten zijn hoog opgelopen. Alle politieke leiders werden erbij betrokken. Regeringsleiders van Europa, de president van Amerika, de Arabische dictators, ministers van buitenlandse zaken, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, reisden massaal naar het Midden-Oosten. De hele wereld kwam van de ene dag op de andere in rep en roer. De olieprijzen vlogen omhoog, de aandelenkoersen kelderden en economische analisten kwamen al met doemscenario's. Even leek de strijd om Jeruzalem - de eindstrijd - begonnen. Wie het leest geve er acht op! Want het profetische Woord is actueler dan ooit. Hoe vaak hebben we dat al tegen elkaar gezegd. Hoe vaak hebben we in ons blad al geschreven over die finale strijd om Jeruzalem, ook toen alles nog rustig leek en de vrede in de maak leek te zijn. We worden opnieuw opgeroepen waakzaam en bereid te zijn want spoedig kan de bazuin des Heren klinken voor de Gemeente (1 Thess. 4:16). Waar zult u dan zijn?

Inmiddels mogen we gewoon doorgaan met ons werk. Voor de Zoeklicht-seminars over de profetie bestaat ook dit seizoen grote belangstelling. De vragen over de toekomst en de onzekerheden in het wereldgebeuren brengen ook veel jongeren naar onze seminars. Overal in het land mogen we weer onze avonden beleggen en de boodschap van de Wederkomst, dat is de boodschap van hoop, uitdragen.

Op Het Brandpunt te Doorn hopen we weer een weekend voor jongeren te houden met als thema : "Hoe sta je ervoor?" Het zal gaan over je verhouding tot God en je christen-zijn in deze wereld. Het initiatief hiertoe is genomen door Bastiaan Schouten en Adriëlle Loonstra. Meer hierover in artikel “Jongerenweekend op Het Brandpunt” (red.).

Ons Brandpunt geniet grote waardering van allen die er hebben gelogeerd na de verbouwing. De luxe kamers en de moderne uitrusting en natuurlijk ook de kookkunsten van onze kok, alles bij elkaar maakt een verblijf op Het Brandpunt tot een feest. Het is het hart van ons Zoeklicht-werk met conferenties en weekenden, vakantieweken en bijbelstudie-bijeenkomsten. Naast de vele lokale en regionale samenkomsten is Het Brandpunt, midden in het bosrijke hart van Nederland de mooist denkbare plaats om met de dingen van de heilige Schrift, het Evangelie van onze Here Jezus Christus en vooral ook Zijn en onze heerlijke toekomst bezig te mogen zijn. Meer hierover leest u op de pagina hiernaast.

We nodigen u hartelijk uit om een samenkomst ergens in uw omgeving mee te maken, Het Brandpunt te bezoeken, of ons werk te steunen. Het wordt gedaan onafhankelijk van enige kerk of groepering en is geheel gefundeerd op het vaste fundament van Gods Woord. Dat wordt altijd weer aangevallen, ondermijnd en bestreden, maar dat Woord is als een rots in de branding. Dat kan waarlijk tegen een stootje. In de druk van de tijd, in de onzekerheid waarin kerk en wereld zich zo vaak gevoelen en bevinden, mogen we dit Woord hoog houden. De levende God staat voor dat Woord en de zekerheid die dat Woord geeft aan een ieder die gelooft, garant.

Namens de redactie
FtV