Van de redactie - jrg. 76-07

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 7
Mag ik u even voorstellen: Onze nieuwe voorzitter, de heer Henk Morren, gekozen met algemene stemmen in de ledenvergadering van Het Zoeklicht op woensdag 10 mei 2000.

Geboren in 1956 te Hoevelaken in een Ned. Hervormd (Geref. Bond) gezin. Vennoot bij een Accountants- en Belastingadviesbureau, meer specifiek fiscalist.

In 1981 kwam hij tot levend geloof door zijn contacten met andere christenen. Met name noemt hij zijn gesprekken met wijlen evangelist J. Kits. Hij verbaasde zich over het vaste geloof van christenen en de vrijmoedigheid waarmee men erover sprak. Hij zag de liefde van Christus in het leven van gelovigen. Dat bracht hem enige tijd in een toestand van ernstig zoeken naar antwoord op de vraag: "Is dat dan ook voor mij?" God is liefde. jawel, dat geloofde hij wel, want dat staat in de Bijbel en daar geloofde hij vast in. Maar dat is niet voor mij.

Op een heel vroege ochtend, bij het lezen van de Bijbel, vond hij het antwoord: "Allen die Hem hebben aangenomen, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun die in Zijn naam geloven; die niet uit bloed, noch uit de wil des vlezes, noch uit de wil eens mans, doch uit God geboren zijn". Op die dag werd Henk Morren een kind van God met dezelfde diepe innerlijke zekerheid als die hij bij anderen had gezien. Zijn vrouw volgde drie maanden later.

Hij heeft veel gezocht buiten zijn eigen kerk, maar de Here wees hem zijn plaats in de eigen kerk: de Nederlands Hervormde kerk - Geref. Bond. Al vroeg ontstond er een jeugdgroep in zijn eigen huis. Jongeren wilden samen met anderen de Bijbel bestuderen. In korte tijd waren het er zestig tot zeventig. Henk werd jeugdouderling. Hij wist het zeker: hier in de kerk is onze plaats. Hij vervult zijn taak met vreugde. Jonge mensen kwamen mede door zijn werk en getuigenis tot overgave aan de Here Jezus. Naast de psalmen zingen ze ook graag geestelijke liederen en opwekkingsliederen.

Henk is vader van zeven kinderen, tussen de 22 en 8 jaar, waaronder twee tweelingen. 'Hij heeft een drukke baan, is als bestuurslid ook verbonden met zendings- en ontwikkelingswerk in Ethiopië ('Double Harvest'), aan Health Care Christian Fellowship (vroeger: HCJF) en is voorzitter van CBMC (Christen-zakenmensen).

Al vanaf zijn bekering leest hij 'Het Zoeklicht' en werd direct al bepaald bij de actualiteit van de Bijbel en de profetie. Vooral Mattheus 24 maakte toen erg veel indruk. Hij zag in dat het Evangelie ook betekent dat God voor een mens een levende toekomstverwachting heeft.

Hij zegt: "De vreugde die ik in mijn geloof beleef komt vooral tot uitdrukking in zingen. Soms zit ik in de auto en draai een mooi bandje met geestelijke liederen. Dan ervaar ik zo'n grote blijdschap. Om dat vast te houden ben ik nog al eens doorgereden, toen ik al bij huis was. Gewoon een stuk verder rijden in de auto en de vreugde van God mee uit te zingen. Wat is de Here goed en wat hebben we een heerlijke toekomst!"

FtV