Van de redactie - jrg. 76-05

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 5
Er is veel stof opgewaaid met de stelling van prof. Dr. C. Graafland, dat de Gereformeerde belijdenis het zicht op de Bijbel ontneemt. Prof. Graafland (Nederlands Hervormd, Geref. Bond) is door mij vaak - en met grote instemming - geciteerd in tal van artikelen in ons blad. Jaren geleden al mocht ik een groot TV-interview met hem maken en uitzenden. Daarin spraken we o.a. over de knellende banden van de 'belijdenisgeschriften' - ook vel genoemd de 'Drie Formulieren van Enigheid' (vaak van: 'onenigheid', zei hij toen). Bij een eventuele herschrijving van deze belijdenis - zei hij desgevraagd - zou er ook aandacht moeten komen voor de toekomst en voor Israël. Op het scherpst van de snede leest u in ons blad artikelen, die hiermee te maken hebben, omdat juist ook de profetie, Israël en de Wederkomst worden onderworpen aan en versmald tot 'Schrift en Belijdenis', zegt men. Jawel, als die belijdenis is gaan heersen over de Schrift. Zo wordt het zicht op de Schrift verduisterd en de profetie vergeestelijkt. Zij is geen "staf om te gaan" maar een 'blok aan het been' zegt prof. Graafland. "We moeten terug naar de bron, naar de Bijbel alleen". Een moedig man! Later meer hierover.

In het werk zijn er nogal wat veranderingen. De heer Henk Morren is voorzitter van het bestuur geworden, want Ds. Jac. Schouten is afgetreden. Ds. Henk Schouten is aangesteld als directeur van ons hele werk. In juni hoopt hij met zijn gezin te verhuizen naar Doorn. In het volgende nummer meer daarover.

Het beheerders-echtpaar Paul en Alie van Hooidonk (foto's hieronder) heeft ons werk verlaten, vooral op medisch advies. Een ernstige virusinfectie schakelde Paul vier maanden uit. Hij heeft nu een fijne baan elders gevonden. Langs deze weg willen Paul en Alie alle Brandpuntgasten hartelijk groeten. "Uw liefde, meeleven en gebeden hebben veel voor ons betekend, schrijven ze. Voor al die jaren van inzet in ons werk: héél hartelijk dank. Wij wensen jullie Gods rijke zegen op je verdere levensweg.

Namens de redactie
FtV