Van de redactie - jrg. 76-03

Feike ter Velde • 76 - 2000/01 • Uitgave: 3
De ontwikkelingen gaan snel en steeds weer zien we nieuwe gebeurtenissen in deze wereld, die wijzen naar wat de Schrift zegt over de 'tekenen der tijden'. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat het 'klonen' van mensen tot de wetenschappelijke mogelijkheden zou gaan behoren. Tien jaar geleden bestond het op papier en in het laboratorium, maar men hoorde er niet van. Nu is het wereldwijd bekend en de ontwikkelingen gaan snel. De mens van de eindtijd zal - geïnspireerd door de vorst der duisternis, de satan - plaats willen nemen op de troon van God. De Bijbel spreekt over 'de mens der wetteloosheid', die grijpt naar de macht en zich vergrijpt aan het allerhoogste: de macht van God.

Vanaf den beginne was dit immers satans intentie. In de profetie van Jesaja lezen we de beschrijving van het hemels drama. Satan wordt uit de hemel gesmeten nadat hij de troon van God wilde bestormen (Jes. 14:12-14) maar de Here God legde het fundament voor de verlossing van de schepping.

Satans plan, om Gods macht te grijpen, heeft hij nu, als zonde, in de mens gelegd. Bij de zondeval werd de mens tot satans handlanger gemaakt. Het strijdtoneel van God en satan ligt in deze wereld, bij de mensen, in de wereld van politiek en wetenschap, van massacommunicatie en effectenbeurzen; in de wereld van de grote legers, de bewapening, de politieke doelen die volkeren en volksleiders najagen. In dit alles is de geest der wetteloosheid - soms verhuld in de mantel van 'liefde en vrede' - actief aanwezig. Deze geest der wetteloosheid is de geestelijke macht achter de dingen. Deze geest komt van "de god dezer wereld" die de mensheid met blindheid geslagen heeft (2 Cor.3:4). juist voor diè werkelijkheid.

Dwars door dit alles heen bouwt de Here Zijn bruggehoofden in bezet gebied: de Gemeente van Christus en in het voortgaande herstel van Israël.

De Gemeente zal straks in heerlijkheid worden opgenomen (Joh. 14:1-3). Dan zal haar getal hier op aarde vol zijn. Maar eerst dan zal dè wetteloze zich openbaren op deze aarde als nooit tevoren (2 Thess. 2:7,8). De regering van de Antichrist, die door de hele wereld zal worden aanbeden, zal dan werkelijkheid zijn.

Wat zou het goed zijn als over de dingen van de toekomst helder zou worden gepreekt, zodat mensen zicht erop krijgen en niet verdwalen in de wir-war van leringen, stromingen, occultisme, futurologie en astrologie. Gods Woord verklaart ons verleden, heden en toekomst in klare taal.

Bij onze 'seminars' over de profetie, die volle zalen trekken, horen we steeds weer dat voor mensen de Bijbel opengaat, dat er antwoorden komen op de vele vragen. Men heeft vaak niet geweten dat de Schrift zo duidelijk spreekt en in verstaanbare taal. Mensen gaan na de vier avonden blij naar huis, met een rijke en volle Bijbel. Vol ook met de beloften van de wederkomst des Heren en alles wat daarmee samenhangt.

Namens de redactie
FtV