Van de redactie - jrg. 75-18

Feike ter Velde • 75 - 1999/2000 • Uitgave: 18
Morgen is het de eerste zondag van Advent. We gaan op weg naar het Kerstfeest. Het Kerstnummer van Het Zoeklicht is al gereed. Naar verwachting zal het door vele kerken en gemeenten worden verspreid om het Goede Nieuws bekend te maken in de eigen omgeving. De Kerstdagen bieden bij uitstek de mogelijkheid om met mensen over het Evangelie van de Here Jezus Christus te praten, hen de profetie over de eerste komst van de Heiland te tonen en in het licht daarvan ook Zijn Wederkomst te vermelden. Immers, de mensen om ons heen moeten het weten: Jezus komt. De tekenen van Zijn komst in het wereldgebeuren liegen er niet om. Het wordt steeds later op de klok van God. Straks zal de bazuin Gods klinken en dan zal het moment van de opname van de Gemeente daar zijn. Wat een tragiek dat dit aan zovelen, binnen de kerk en daarbuiten, voorbij gaat.

U vindt op de achterpagina van dit blad een bestelbon. Het is fijn om deze zo spoedig mogelijk van u te ontvangen, zodat we u niet teleur moeten stellen omdat we door de voorraad heen zijn. Tijdige bestelling helpt ons tijdig aan u af te leveren en zoveel mogelijk aan de vraag te voldoen.

Het blad ziet er mooi uit. U kunt er mee voor de dag komen. De artikelen zijn bijbels, actueel, deels ook evangeliserend en vertellend. Voluit Kerstfeest! U kunt, als u dit kerstnummer gaat verspreiden in uw omgeving, er tevens een uitnodiging bij doen voor de kerstdienst in uw gemeente. Vele gemeenten gingen u daarin reeds voor… en met zegen!

Wat zijn we gezegend om te leven in een land waarin we in vrijheid mogen getuigen van ons geloof in Christus. 't Gaat in de Bijbel om het geloof in Christus. Er is veel geloof, velen zeggen te geloven in God, maar het ware bijbelse geloof gaat om het geloof in de Here Jezus Christus. Bij een Amerikaanse politiek getinte party, waarbij ook veel buitenlanders waren uitgenodigd werd, naar een goede gewoonte, gebeden. Dat doet men in Amerika. Ook bij de inhuldiging van de president wordt gebeden, de laatste decennia door Dr. Billy Graham, door bijna iedereen daar gerespecteerd en gewaardeerd. Maar op bovengenoemde party werd gebeden,• met als slot: "Ik bid dit in Jezus Naam, amen". Het noemen van de naam van Jezus gaf daar veel commotie en verwijt aan de man die gebeden had. Wat bleek toen? Best om over God te praten. Dat doet de Amerikaanse president ook aan het slot van iedere tv-of radiotoespraak. "God bless you", zegt hij altijd.

Maar de naam van Jezus wordt weggelaten, welbewust. Want ook de Moslims geloven in God, net als de Joden, de Hindoes, de boeddhisten. God wel, maar Jezus niet! God zonder Jezus is echter de grote onbekende. Die god - zonder Jezus - wordt de god van de komende wereldreligie. In Amerika werkt men daar kennelijk al mee. Zo worden de ware christenen, die God alleen kennen in het aangezicht van Jezus Christus, spoedig buiten spel gezet. De wereld krijgt steeds meer behoefte aan religie maar wijst steeds krachtiger de naam van Jezus af.

In de komende wereldreligie - de ene wereldgodsdienst - zullen alle religies zich moeten kunnen vinden. Vandaar een godsdienst zonder Jezus.

Toch blijft Hij de Naam boven alle naam dragen. En voor die Naam zal eens alle knie zich buigen, op aarde, in de hemel en in de hel (Fil.2:10)… straks, als Hij komt.

Namens de redactie
FtV