Van de redactie - jrg. 75-15

Feike ter Velde • 75 - 1999/2000 • Uitgave: 15
De komende week - van 17-23 oktober - is de week van offer en gebed, zoals we die elk jaar rond deze tijd voor het werk van Het Zoeklicht houden. Offer en gebed, dat is: bidden en offeren, geven. We geven immers niet aan een werk, maar aan de Here. Daarom willen we offeren, mèt gebed. Dat gebed is niet alleen vragen, maar ook danken!

Er is veel reden tot dankbaarheid rond ons werk. De afgelopen tijd zagen we tal van zegeningen: de Toogdag van dit jaar, de Seminars en de Zoeklichtavonden overal in het land met veel bezoekers. Mensen die ons laten weten hoe dankbaar ze zijn met de boodschap van Het Zoeklicht. Een jongeman bij één van de Seminar-avonden, vertelde dat hij nooit eerder een Zoeklichtbijeenkomst bijwoonde, maar dat op de Seminar-avonden zijn ogen zijn opgegaan voor de waarheid van de Bijbel. "Ik heb nooit geweten dat de Bijbel zo concreet spreekt over deze wereld en de toekomst. Nooit geweten dat dit allemaal in de Bijbel staat. Wilt u mij noteren als abonnee op uw blad?" Zulke dingen zijn steeds weer tekenen, die erop wijzen dat de Here ons werk wil zegenen. Daar word je dankbaar van, maar ook klein. Want wie zijn wij, dat de Here ons zegenen zou? Toch zegent Hij ons, dat blijkt steeds weer uit de vele reacties.

Wat is het ook een zegen als we horen mogen, dat de boodschap van Het Zoeklicht ook in de kerken steeds weer wordt gehoord. Ds. J.H. Velema zei destijds, nadat hij op de Toogdag gesproken had, dat de ogen van velen in de kerken zijn opengegaan voor de Wederkomst van de Here Jezus, juist dankzij het werk van Het Zoeklicht. Dat is de spijker op zijn kop!

Met ons werk willen we een bazuin zijn van de Wederkomst van de Heiland, net zoals de roep die klinkt over de tien slapende meisjes om wakker te worden, omdat de Bruidegom eraan komt (Matth. 25:1-13).

Ons werk kan echter niet met de abonnementsgelden alleen worden bekostigd. Dat is nooit zo geweest. Er moet altijd weer geld bij. Toch is dat niet erg, omdat elk jaar weer blijkt hoeveel liefde er bij u allen voor ons werk bestaat. Als de rekeningen zich op- stapelen en de tekorten in de loop van het jaar zichtbaar worden, dan kijken we uit naar 'de week van offer en gebed'. We zien onze gebeden verhoord in de giften die binnenkomen om de nood te lenigen. Die week is nu weer gekomen.

We voegen bij dit nummer een acceptgirokaart bij om u de mogelijkheid te geven ons werk met een gift te steunen. Ook nu mogen we er zeker van zijn, dat u ons met uw gaven zult gedenken om zo uw schouders mede onder het werk te zetten. Mogen we u vragen om uw voorbede voor ons werk, in het bijzonder in deze week. Maar mogen we u ook vragen om financieel bij te dragen aan ons werk? Bij voorbaat alle gevers hartelijk dank!

Namens de redactie
FtV